Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος



Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Η ανεργία συνεχίζει να είναι γένους θηλυκού καθώς 3 στις 10 γυναίκες (31%) είναι άνεργες, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες είναι στο 24%. Φόβος , φτώχεια βία, αποκλεισμοί και διακρίσεις σιωπή και ανοχή κυριαρχούν.
Στόχος μας :
 
· Να κάνουμε ορατή την «αθέατη» καθημερινή ενδοοικογενειακή βία, τη βία λόγω φύλου, τον βιασμό και το trafficking σε όλες τις μορφές και σε όλες τις κατηγορίες.

· Να στηρίξουμε όλες τις γυναίκες που τολμούν να την καταγγείλουν, ιδιαίτερα τις μετανάστριες που είναι πιο ευάλωτες.

· Να μην επιτρέπουμε την ενοχοποίηση και την περιθωριοποίησή τους.

· Να συμβάλουμε στη δημιουργία επαρκών χώρων υποδοχής και υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών, στη δημιουργία κατάλληλου νομικού πλαισίου που θα προστατεύει αποτελεσματικά και πλήρως τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία ή διακρίσεις λόγω φύλου.

· Να συμβάλουμε στην ανατροπή των στερεότυπων στην αλλαγή της νοοτροπίας που κυριαρχεί στην οικογένεια, την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, γενικά στην κοινωνία.

· Να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που μας οπισθοδρομούν οικονομικά και κοινωνικά σε περασμένες δεκαετίες, σπρώχνοντας και την ισότητα των δύο φύλων στο περιθώριο.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ,Ιπποκράτους 3 50100 Κοζάνη τηλ. 2461059207

Δεν υπάρχουν σχόλια: