Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σερβίων



Την θλιβερή επέτειο από τα τραγικά γεγονότα του Ολοκαυτώματος της πόλης στις 6 Μαρτίου 1943 από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν το πρωί της Κυριακής στα Σέρβια. Δεκάδες θύματα καθώς και ο αναγκαστικός ξεριζωμός όλων των κατοίκων των Σερβίων ήταν οι επίσης τραγικές συνέπειες της επταήμερης θηριωδίας των κατακτητών. 
 
Εβδομήντα χρόνια μετά ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, εκπρόσωποι φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων, και κάτοικοι της περιοχής απέτισαν φόρο τιμής κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο της Κεντρικής Πλατείας Σερβίων. 

Στα μηνύματα ενότητας και αλληλεγγύης που αναδεικνύονται από τους αγώνες την περίοδο της κατοχής και ειδικότερα μετά τα τραγικά γεγονότα της 6ης Μαρτίου 1943 αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης .Π.Ε. Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης ενώ αναλυτικά στα γεγονότα αλλά και στο βαρύ φόρο αίματος που "πλήρωσε" η ευρύτερη περιοχή του Δήμου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζιούζιος.

Βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.vimeo.com/61455090

Δεν υπάρχουν σχόλια: