Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συριζοσυμμορίτες!

του Κώστα Χατζίδη από το PHEME

Ο Λουκάς Παπαδήμος έβαλε τον Ζοζέ Μπαρόζο να μας απειλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα τον Κώστα Καραμανλή να μας προειδοποιήσει πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από κοντά το τραπεζικό σύστημα της χώρας που άντλησε τεράστια κεφάλαια από την Ε.Ε για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του. Καθημερινά τα τμήματα οικονομικών μελετών των μεγάλων τραπεζών, όπως της Εθνικής και της Alpha Bank, εκδίδουν απειλητικές μπροσούρες για το κακό που θα συμβεί στη χώρα, αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή τα μεγάλα παραδοσιακά συγκροτήματα του Τύπου και τα τηλεοπτικά κανάλια τα δίνουν όλα, χωρίς αιδώ, χωρίς προσχήματα, να δαιμονοποιήσουν το κόμμα της αριστεράς που όλα δείχνουν ότι βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.

Ακόμη και ιστορικές εφημερίδες του δημοκρατικού χώρου, όπως τα ΝΕΑ, που τηρούσαν τους δημοσιογραφικούς κανόνες δεοντολογίας, υπέπεσαν σε ολισθήματα πρωτοφανή, μοχλεύοντας θέματα-μη θέματα, όπως αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη και της τρομοκρατίας, σε μια προφανή προσπάθεια να σπείρουν τον πανικό.

Η απάντηση που έδωσε στα ΝΕΑ η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της επί σειρά ετών βασικής αρθρογράφου της εφημερίδας τα ΝΕΑ, καταξιωμένης δημοσιογράφου κυρίας Λίνας Αλεξίου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

"Εκείνοι που επιτελούν την παραπληροφόρηση, ας είναι πιο προσεκτικοί, και ας εφαρμόσουν επιτέλους τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Η διαβλητή "ενημέρωση" εκθέτει τους ίδιους τους διαβολείς", σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Τόση αναταραχή είχε πολλά χρόνια να εκδηλωθεί στο πολιτικο-εκδοτικό-τραπεζικό σύστημα της χώρας. Το διακύβευμα βλέπετε είναι πολύ μεγάλο.

Δεν θα μιλήσουμε για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που χαρακτήρισε αριστερή δικτατορία το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεπέρασε μόνο ο Ψωμιάδης τον εαυτό του, αλλά ακόμη και επιφανείς εκπρόσωποι της αθηναϊκής αστικής τάξης.

Δεν αναφερόμαστε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τις ψυχροπολεμικές δηλώσεις του, για ανακατάληψη των ελληνικών πόλεων από τους μετανάστες, τη συμμορία της δραχμής.

Στον Λουκά Παπαδήμο αναφερόμαστε, ο οποίος με εμπρηστικές δηλώσεις προκάλεσε αναταραχή ουκ ολίγες φορές στις χρηματαγορές και τα διεθνή χρηματιστήρια υποστηρίζοντας ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου.

Στον Λουκά Παπαδήμο που άφησε το τρομοκρατικό non paper στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερόμαστε, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στον Λουκά Παπαδήμο αναφερόμαστε που φέρεται να ζήτησε από τον Ζοζέ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα ότι θα βρεθεί εκτός της ζώνης του ευρώ αν αναλάβει την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρά τις διαψεύσεις, στην περίπτωση του ισχύει το τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού Λουκά.

Μπροστά σε όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει τον νέο δικομματισμό. "Παρακολουθούμε μια τεχνητή πόλωση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κυρία
Φώφη Γεννηματά.
Μάταια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να ρίξει γέφυρες με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους λεηλάτησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και λοιδόρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με την αμίμητη δήλωση ότι υπαίτιοι όλων των δεινών της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους ειρήσθω εν παρόδω διόρισε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καθώς, ως γνωστόν, η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ σ’ αυτόν τον τόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: