Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Τώρα έχουμε την ιστορική ευκαιρία"!

Την πρόταση του για κοινή κάθοδο των αριστερών δυνάμεων επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Τώρα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία, για πρώτη φορά μετά το ΄40 - '44, όταν με το ΕΑΜ η αριστερά κατάφερε να γίνει ηγεμονεύουσα δύναμη", επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο Ράδιο 9 και σήμανε προσκλητήριο των αριστερών δυνάμεων.
"Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να γίνουμε πρώτη πολιτική δύναμη και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που σκοπό θα έχει την έξοδο από το μνημόνιο και απ’ αυτή τη λαίλαπα", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Χαρακτηρίζοντας ως μοναδική "ιστορική ευκαιρία", η οποία διαμορφώνεται στην παρούσα χρονική περίοδο των έντονων μεταβολών και των κοινωνικών διεργασιών, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το διακύβευμα των ημερών, το οποίο δεν είναι άλλο από την πριμοδότηση των 50 εδρών που προσφέρει ο νόμος Παυλόπουλου.


"Εμείς έχουμε δεδομένη και διακηρυγμένη την πρόταση μιας ευρύτερης συνεργασίας", σημείωσε ο κ. Τσίπρας. "Κι εγώ ρωτώ, θα αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στις επόμενες εκλογές να πάρει 50 έδρες μπόνους;".
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε με σαφήνεια στον πρωτεύοντα ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΚΚΕ στις συζητήσεις για τη δημιουργία του αριστερού συνασπισμού εξουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στο χώρο της αριστεράς το μεγάλο ζήτημα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ και δευτερευόντως και η στάση του Φ. Κουβέλη. Εκεί λοιπόν πρέπει να απευθύνετε τα ερωτήματα".
Απευθυνόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ), ο κ. Τσίπρας κάλεσε για μια ακόμη φορά τον κ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. "Θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει λύση από τη στήριξη δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο; Ας βγει και ας μας το πει καθαρά. Γιατί σε κρίσιμες στιγμές, σε στιγμές ιστορικής τομής δεν μπορείς να είσαι σε δυο βάρκες. Ή θα είσαι στη μια πλευρά της όχθης ή στην άλλη. Αν είσαι μέσα στο ποτάμι, σε παίρνουν τα νερά και πνίγεσαι".
του Κώστα Χατζίδη από το PHEME

Δεν υπάρχουν σχόλια: