Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ο κόσμος φωνάζει, αλλά αυτοί το βιολί τους

Προχωρά η απαλλοτρίωση ακινήτων στο μεταλλείο 63 Προσηλίου από την Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε. – Αναμένονται αντιδράσεις σε Τριγωνικό, Προσήλιο και Πολύρραχο
 
Στην κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αγροτικών ακινήτων για τις ανάγκες εκμετάλλευσης λιγνιτικών κοιτασμάτων στο μεταλλείο με αριθμό 63 της περιοχής Προσηλίου Δ.Δ. Πολυρράχου Δ. Σερβίων−Βελβεντού για λογαριασμό της Μεταλλευτικής Εμπορικής Τεχνικής Ανώνυμης Εταιρείας (Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε.), ενέκρινε με απόφαση του που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ ο Γ.Γ. Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης. Όπως παρουσιάζει αποκλειστικά το kozan.gr, πρόκειται για την απαλλοτρίωση έκτασης 111.530 τ.μ., τμήματος δηλ. της επίμαχης έκτασης για την παραχώρηση της οποίας διαφωνούσαν «κάθετα» οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων Τριγωνικού – Προσηλίου και Πολυρράχου (με τη γνωστή διαμαρτυρία στον κόμβο Τριγωνικού το Μάρτιο 2009), διότι όπως υποστηρίζουν βρίσκεται εντός των ορίων των εν λόγω οικισμών απειλώντας τη σταθερότητα αλλά και τη βιωσιμότητά τους (οι κάτοικοι ασχολούνται αποκλειστικά με επαγγέλματα γεωργοκτηνοτροφικής φύσεως).

Επισημαίνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των εργασιών, είναι η ύπαρξη εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης και απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, εξέλιξη που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κατά της παρούσας απόφασης οι ιδιοκτήτες των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων δύνανται να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη δημοσίευσή της στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στους συγκεκριμένους οικισμούς και ενδεχομένως νέες κινητοποιήσεις, όπως εκείνες του Μαρτίου το 2009.

2 σχόλια:

Delino είπε...

Ο Περιφερειάρχης (ως πρώην νομάρχης), ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης (ως πρώην Αντινομάρχης), ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού (ως πρώην Νομαρχιακός σύμβουλος) είχαν δεσμευτεί δημόσια με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ και στους κατοίκους ότι δεν θα δοθεί άλλη άδεια επέκτασης του ορυχείου, πέραν αυτής των 360 στρεμμάτων που δόθηκε το 2009.
Ελπίζουμε να τηρήσουν το λόγο τους και τις δεσμεύσεις στην τοπική κοινωνία των τριών χωριών και να μην εγκρίνουν την αναγκαία ΜΠΕ για τη νέα εκμετάλλευση.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για τον Παπακωνσταντίνου!!!
Έκανε και επερωτήσεις για το θέμα ως βουλευτής Κοζάνης τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση!
Δηλαδή κοινώς μας δούλευε ...
Τώρα βάζει βαρδιά πλατιά την υπογραφή του για νέα παραχώρηση ...
Ντροπή ντροπή ντροπή