Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πρόβλημα υδροδότησης στο Μικρόβαλτο - Ερωτήματα και προβληματισμοί

Τελικά την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 αποκαταστάθηκε η βλάβη της υποβρύχιας αντλίας –πομόνας- στο αντλιοστάσιο και επανήλθε η ροή του νερού στο δίκτυο του χωριού μετά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011. Γεγονός που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του χωριού και δικαιολογημένα προκάλεσε παράπονα και διαμαρτυρίες προς τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς παράγοντες.
Το κύριο ερώτημα όμως παρέμεινε αναπάντητο. Υπήρχε εφεδρική πομόνα –όπως βέβαια ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ- κι αν ναι -όπως υποστηρίζεται-, τι απέγινε;;;
Η άλλη –εξίσου βασική- διάσταση του θέματος είναι η κατασκευή του εφεδρικού-εναλλακτικού δικτύου προς τον κεντρικό υδατόπυργο του Μικροβάλτου από τη γεώτρηση του Αϊ-Λιά (Ισιώματα, τοποθεσία στα γεωγραφικά όρια του Μικροβάλτου), που σήμερα χρησιμοποιείται –καλώς κατά μια έννοια- για τις ανάγκες ύδρευσης του Τρανοβάλτου και του Φρουρίου. Ένα έργο που έχει διαθέσιμη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της τάξεως των 63.000 € για το 2011 –σύμφωνα με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6ης Ιουλίου 2011– και φαίνεται να βρίσκεται στα …αζήτητα! Το υπόλοιπο ποσό των 67.000 € από τον εγκεκριμένο συνολικά προϋπολογισμό των 130.000 € θα διατεθεί το επόμενο έτος 2012.
Κάποιοι βέβαια θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος άμεσα…

Γ. Μαστρ.  www.mikrovalto.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: