Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στόχος η προστασία της καφέ αρκούδας-«Πέρασμα» η Εγνατία

Ενημερωτική εκδήλωση, με σκοπό την προστασία της καφέ αρκούδας κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της, πραγματοποίησε χθες το πρωί στα διόδια του Πολυμύλου η γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Ήταν μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου LIFE Pindos/Grevena, με εθελοντές να μοιράζουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, με σκοπό να ενημερωθούν για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά όταν κινούνται σε δρόμους, όπως η Εγνατία οδός, που αποτελούν σημαντικό πέρασμα για την αρκούδα.

Μετά τη διανομή των φυλλαδίων έγινε μία περιήγηση των τοπικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων στην Εγνατία Οδό με σκοπό να καταγραφούν παλιότερα σημεία ατυχημάτων αλλά και να γίνει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για την περίφραξη του αυτοκινητόδρομου. Μάλιστα, προβλήθηκε και ένα info video από το πρώτο ατύχημα στον κύριο άξονα της Εγνατίας οδού στο οποίο παρουσιάζεται όλη η προσπάθεια της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩ για την διάσωση του ζώου.
Η χθεσινή δράση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, την Αναπτυξιακή Γρεβενών και την Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Pindos Grevena «Επίδειξη δράσεων διαχείρισης για την προστασία του είδους Ursus arctos* (καφέ αρκούδας) και του οικοτόπου προτεραιότητας 9530* (μαύρη πεύκη) στο Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου, στο Νομό Γρεβενών», του προγράμματος LIFE.

του Π.Π. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: