Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ο χοντρός και ο χαζός

Η αποτυχία δεν είναι μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου άλλα όλου του πολιτικού οικοδομήματος που κτίστηκε μετά την μεταπολίτευση. Ένα κράτος βουτηγμένο στην φαυλότητα με τις κυβερνήσεις να εναλλάσσονται στην εξουσία και μαζί τους να μεγαλώνει το απόστημα της σαπίλας. Έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι, αγγίζει τα ζωτικά όργανα της πολιτείας που ορίζουν την ισονομία, την ισοπολιτεία, την προστασία του αδύνατου, αυτό που ορίζει η βασική αρχή της δημοκρατίας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το κόμμα του, σήμερα ανακάλυψαν ότι οι κοτεράδες με τα χίλια πολυτελή γιότ που καμαρώνουν στις μαρίνες της χώρας, είναι φτωχοί. Σήμερα ανακάλυψαν, ότι δικηγόροι και γιατροί που αποτελούσαν ανεκαθεν την ισχυρή ομάδα του κοινοβουλίου, άλλα και έναν σεβάσμιο πόλο μέσα στα ίδια τα κόμματα ακόμη και της αριστεράς είναι οι βασικοί «κλεφτοκοτάδες» του κράτους.
Πληρώνουν ελάχιστη εισφορά και απολαμβάνουν διαχρονική και διακομματική ασυλία, λόγω του ισχυρού παρεμβατικού λόμπυ που διαθέτουν.

Ο Γ. Παπακωνσταντινου και το κόμμα του, σήμερα ανακάλυψαν τα «βρώμικα» δίχτυα με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τις δεκάδες υπεράκτιες εταιρίες, τους πλούσιους manager, δεν ακούσαμε ακόμη κάτι για τους «φτωχούς» ποδοσφαιριστές. Στελέχη του κόμματος τους διαφέντευαν επί έτη στις ομοσπονδίες με τα «αμαρτωλά» δίχτυα ενώ χρειάστηκε ουκ ολίγες φορές να γίνουν «χειρουργικές» υπερβάσεις της νομοθεσίας, είτε με ελληνοποιήσεις, είτε με πληρωμές σε συνάλλαγμα και με άλλες ύποπτες μεθόδους. Έπρεπε να εξυπηρετηθούν επιχειρηματίες πρόεδροι ομάδων που στις περισσότερες των περιπτώσεων συναγελάζονταν με κομματικά στελέχη και υπουργούς.
Η ιστορία εκδικείται σε χρόνο απρόβλεπτο. Ο Γ. Παπακωνσταντινου όταν «μελετούσε τας γραφάς» το κόμμα του, έβαζε τις τελικές πινελιές σ’αυτό που σήμερα οι περισσότεροι αποδέχονται ως απόλυτο ευτελισμό και φαυλότητα του κράτους. Ένιοτε, συμμετοχή στην φιλοτεχνιση της ελληνικής γκραβούρας είχε και η ΝΔ, στο κόμμα που πολιτεύτηκε επί πολλά έτη ο θειος του αείμνηστος Μ. Παπακωνσταντινου. Με όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η κληρονομιά είναι βαριά.
Οι 2,5 εκατ. ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις, οι 150.000 φορολογικές υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια, η υστέρηση των εσόδων κατά 1,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο, τα 30 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα 66 δισ. ευρώ της παραοικονομίας αποτελούν ένδειξη της αδυναμίας ενός κράτους που κτίστηκε στην μεταπολίτευση, να προβεί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σήμερα, «προ του πτωχεύσαμε», που περιμένουν να βροντοφωνάξει η τρόικα, κυβέρνηση και ο υπουργός κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσουν το καράβι σε ρότα. Άλλα φαίνεται ότι δεν είναι πιστευτοί ακόμη και σ’ αυτούς που κατ’επαναληψη και με σκανδαλώδη τρόπο ευνόησαν.

Έτσι μοναδική λύση στο γόρδιο δεσμό που δημιούργησαν είναι η «εθελουσία» περαίωση όπου δεν παύει να αποτελεί ένα εκβιαστικό τέχνασμα, αφού ακούσαμε από επίσημα χείλη πως όσοι δεν την επιλέξουν «να είναι βέβαιοι ότι θα ελεγχθούν οπωσδήποτε». Κάπως έτσι δεν ενεργεί και η μαφία; Πλήρωνε «προστασία» για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στον Μεσαίωνα ο Πάπας είχε επινοήσει τα συγχωροχάρτια ως επικερδές εργαλείο για να αγοράζουν οι ανόητοι πιστοί την ψυχική τους ηρεμία.
Έτσι και το ελληνικό δημόσιο, αντί να διερευνά ανέλεγκτες υποθέσεις ζητάει το απλούστερο: δώστε μερικά χιλιάρικα και κάψτε τα βιβλία σας.
Συμπέρασμα. Δέν φάγαμε όλοι μαζί τα λεφτά όπως ισχυρίζεται ο Θ. Πάγκαλος και όπως όλα δείχνουν αυτοί που ζούσαν πάντα καλά θα συνεχίσουν να ζουν ακόμη καλύτερα


του Σπύρου Κουταβά (με τίτλο:Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥ) από το VETO news 

Δεν υπάρχουν σχόλια: