Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί γίνονται οι πρόωρες εκλογές

Μεσ' τον πόλεμο των δηλώσεων, διαγγελμάτων, παραθυροαπόψεων και άλλων προεκλογικών μία άποψη που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους αναδημοσιεύουμε από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:
"Δύο είναι οι εκδοχές του γιατί προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές (για πολλοστή φορά από τη μεταπολίτευση και μετά)
Εκδοχή Πρώτη και επικρατέστερη:
Ο Καραμανλής ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ...
αρχικά δε θα πάρει αυτοδυναμία. Στη συνέχεια σε ένα μήνα που θα ξαναγίνουν εκλογές, ελπίζει σε ισχνή αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα πρέπει μέσα σε έξη μήνες να αποδείξει όλα αυτά που ισχυρίζεται.
Το Μάρτιο με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα προκαλέσει εκλογές τις οποίες θα χτυπήσει στα ίσια.
Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει μέσα σε έξη μήνες να δείξει σημάδια γραφής εντυπωσιακά, προκειμένου να βγει κερδισμένο από την εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου. Είναι βέβαιο ότι θα είναι 6 μήνες ισχυρότατης πίεσης και ελέγχου.
Επιπροσθέτως, ο Καραμανλής προφανώς μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την κατρακύλα της κυβέρνησης, γνωρίζει ότι εκλογές το Μάρτιο θα εκτόξευαν τη διαφορά στο 10%.
Εκδοχή Δεύτερη:
Ο Καραμανλής πάει σε πρόωρες εκλογές στην ουσία για να τιμωρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα που έφερε τη ΝΔ ως κυβέρνηση σ' αυτό το χάλι. Είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις βουλευτές δε θα επανεκλεγούν, ενώ πιθανότατα θα φάνε χ στις λίστες συγκεκριμένοι βουλευτές που δημιούργησαν προβλήματα, όπως ο Παυλίδης.
Προσωπικά πίστευα ότι δε θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, γιατί πιστεύω ότι όταν κάτι δεν πάει καλά, προσπαθείς να το βελτιώσεις και όχι να το κουκουλώσεις. Έκανα λάθος. Προφανώς η αντιμετώπιση των προβλημάτων θέλει τόλμη και στελέχη που φαίνεται ότι δε διαθέτει η παρούσα κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. "

Μπορεί να είναι κουρασμένος, αλλά δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα και με τέτοιο ...ΑΣΤΕΡΙ αντίπαλο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: