η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!

μας δουλεύει ψιλό γαζί ο μονόφθαλμος Καλαματιανός

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! 

ΟΙ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ

Την ξεκάθαρη πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δεύτερη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας επιβεβαιώνει -κι επίσημα πλέον, παρά τις μέχρι σήμερα απόπειρες διάψευσης- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλες.
To ζήτημα  «ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος» δεν μπαίνει παρα ως άλλοθι και χωρίς κανένα επιτακτικό χαρακτήρα, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τη νέα μνημονιακή λαίλαπα .
 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012
Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω
Αντώνης Κ. Σαμαράς».
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
(από την ISKRA)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: