Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης εθνικού ρεμβασισμού;;

από το TVXS
Αλλαγές στην ΕΡΤ: Σχεδιάζεται η απομάκρυνση «ενοχλητικών» εκπομπών;
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Παρόν", οι αλλαγές στη διοίκηση, τους παρουσιαστές και τις εκπομπές, θεωρούνται δεδομένες από τη νέα κυβέρνηση.
Η θητεία του ΔΣ τελειώνει σε λίγες μέρες στις 30 Ιουνίου, ενώ ζήτημα «ιδεολογικού περιεχομένου» υπάρχει για τις εκπομπές των Κώστα Βαξεβάνη, Στέλιου Κούλογλου, Γιώργου Αυγερόπουλου και Χρίστου Βασιλόπουλου, οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν από τη διοίκηση Ταγματάρχη.Όπως σημειώνει η εφημερίδα πρόβλημα υπάρχει και για τον Κώστα Αρβανίτη, η εκπομπή του οποίου ήταν αντικείμενο συζητήσεων στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού ήταν στο στόχαστρο ανώτατου υπουργού.

Το κόστος των εκπομπών είχε μειωθεί σε σημαντικό βαθμό με αντάλλαγμα την ανάθεση περισσότερων επεισοδίων, ώστε να υπάρχει διπλό όφελος και για τις δύο πλευρές. Σοβαρό πρόγραμμα για την ΕΡΤ, με πιο χαμηλό κόστος, και θέσεις εργασίας για τις ομάδες των δημοσιογράφων. Η ανανέωση των εκπομπών από το ΔΣ έπρεπε να γίνει τον Ιούνιο, όπως συνηθίζεται. Αλλά την συμφωνία τορπίλισε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ταγματάρχης, προκείμενου, όπως καταγγέλθηκε από μέλος του ΔΣ σε δημοσιεύματα, να φανεί χρήσιμος στην νέα κυβέρνηση. Αλλες πηγές μέσα στην ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΔΣ να μην ανανεώσει τις εκπομπές, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών.
Εάν, η κυβέρνηση σταματήσει τις εκπομπές, η ΕΡΤ κινδυνεύει να μείνει την επόμενη τηλεοπτική χρονιά χωρίς πρόγραμμα σε μια στιγμή που το ενημερωτικό τμήμα της δημοσίας τηλεόρασης φαίνεται να κερδίζει μετά τις εκλογές τη μάχη της αξιοπιστίας και αυξάνει διαρκώς την τηλεθέασή της. Ο κίνδυνος να μείνει η ΕΡΤ χωρίς πρόγραμμα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γεωργανδρέα Ζάννο, που υπέβαλλε πριν από 15 μέρες την παραίτηση του από τπ ΔΣ.
Τον τόνο των παρεμβάσεων και της απομάκρυνσης δημοσιογράφων έδωσε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, με αφορμή ένα πρόβλημα ήχου.
Χάθηκε ένα μέρος της πρώτης δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά, ως πρωθυπουργού και ο Γ. Μουρούτης έγραψε στο twitter πως “τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους”.
Προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις και ο Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον Γ. Μουρούτη για “ρεβανσισμό”.
Ζήτημα θα υπάρξει και με την Έλλη Στάη που δέχθηκε τα πυρά της εφημερίδας “Δημοκρατία” το προηγούμενο διάστημα, με την έμπειρη δημοσιογράφο, να δηλώνει την περασμένη Κυριακή στο “Βήμα” ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για την ΕΡΤ, διότι το τελευταίο διάστημα δουλεύουν “πιο ελεύθερα”, ζητώντας ταυτόχρονα “να αφήσουν οι κυβερνήσεις την ΕΡΤ να κάνει τη δουλειά της”.
Κομβικής σημασίας θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει την ΕΡΤ. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έχει συγκρουστεί με το Λ. Ταγματάρχη για τη σύμβαση με την TEAM για το Champions League (θέμα που έκανε σημαία» του το Mega) και τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος. Δύσκολα αυτό το δίδυμο θα μπορέσει να προχωρήσει, ενώ η θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι «αυτομάτως ανακλητή», συνεπώς ο υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ μπορεί άμεσα να απομακρύνει το Λ. Ταγματάρχη, αν το θέλει, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: