Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Πράσινο φως προς κρατική καταστολή και παρακράτος. Εκβιασμοί και εκφοβισμοί προς τους Εργαζόμενους και την Αριστερά.

Το κείμενο των 3 υπουργών του ΠΑΣΟΚ, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις Σαμαρά («Είμαι αντίθετος με όσους νοιάζονται μόνο για το πώς θα διασώσουν τα προνόμιά τους. Είμαι αντίθετος με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, αντίθετος με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν την οικονομική ζωή της πόλης, με καθημερινές πορείες εκατό ατόμων, που αναστατώνουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων.
Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς! Και δεν θα τους κοροϊδέψω. Τους το λέω ευθέως. Τους το λέω κατάμουτρα: Να μη μας ψηφίσουν ποτέ!» -Α. Σαμαράς - Ομιλία στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ την περασμένη Δευτέρα) και 2 ημέρες μετά την ανακοίνωση του Π.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με τίτλο( ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ.  ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ) και 3 ημέρες πριν την μεγάλη 48ωρη Απεργία.
Ο στόχος τους είναι να δυσφημίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και να το απαξιώσουν, προβάλλοντας συλλήβδην τους συνδικαλιστές και τα συνδικάτα σαν διεφθαρμένους οργανισμούς που κινούνται με κομματικές σκοπιμότητες, καλώντας έμμεσα το λαό να εγκαταλείψει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να ενταχθεί σε κινήματα τύπου «αγανακτισμένων», που είναι ελεγχόμενα και εύκολα χειραγωγήσιμα. (Η ελληνική πολιτεία, άρα τόσο το κράτος όσο και η κοινωνία, θα βρει και πάλι τον εαυτό της. Θα καταφέρει να ξαναβρεί αυτό που έχασε, δηλαδή την κλασική για τις προηγμένες χώρες δυνατότητα να συνδυάζονται αρμονικά οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις, με τη λειτουργία των κλασικών τομέων της κοινωνικής ζωής και του κράτους.-απόσπασμα από το κείμενο των 3)

Στο ίδιο μήκος των δηλώσεων Σαμαρά, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει την πρόθεση της ολιγαρχίας του πλούτου για την σκληρή στάση που θ΄ ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Την  αναστολή λειτουργίας ή ακόμα και την κατάργηση  συνδικάτων, σωματείων και κάθε μορφή οργάνωσης των εργαζομένων, του λαού χαρακτηρίζοντας τα, "μειοψηφικές ομάδες συμφερόντων που αποσκοπούν να επιβάλουν τα συμφέροντα τους*** στην κοινωνία, αδιαφορώντας για το δημόσιο όφελος" (προφανώς εννοούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας σαν δημόσιο όφελος).

[***Σε αυτό συμβάλουν και οι υποβολιμαίες από το ΠΑΣΟΚ ,απεργιακές κινητοποιήσεις, που κηρύσσουν, ευτυχώς λίγες, ομοσπονδίες κυρίως στο δημόσιο, με αιτήματα το εξής ένα: " να κρατήσει ο Υπουργός τις υποσχέσεις του". Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΠΟΕ-ΔΟΥ η συνδικαλιστική οργάνωση των εφοριακών, που ελέγχεται με συντριπτική πλειοψηφία από το ΠΑΣΟΚ, κατεβαίνει σε 48ώρη απεργία με μοναδικό αίτημα "να κρατήσει ο Υπουργός τις υποσχέσεις του και να τους εξαιρέσει από το ενιαίο μισθολόγιο".  Χωρίς καμία αναφορά για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, το κλείσιμο εφοριών, την κατάργηση οργανικών θέσεων το ξεπούλημα εργασιακών αντικειμένων σε ιδιώτες.
Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Πρώτον να δικαιολογήσουν την σημερινή αναφορά των 3 υπουργών και επομένως τη οργή της κοινωνίας που υποφέρει. Δεύτερο να οδηγήσουν, (που δεν το βλέπω να τα καταφέρνουν), τους εργαζόμενους σε μια συντεχνιακή λογική που θα τους χωρίζει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνεπώς την αδυναμία συγκρότησης μετώπου ανατροπής αυτής της πολιτικής.]

Αντλούν το δικαίωμα να προχωρήσουν "εις το όνομα του λαού", από μερικές κομματικές ομαδούλες  του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν δήθεν σαν "κοινωνικός αυτοματισμός" , ανοίγοντας το λιμάνι στην Ρόδο τον Αύγουστο από τους ταξιτζήδες. Επικαλούνται τα ανοιχτά πανεπιστήμια, τα ανοικτά σχολεία και τα ανοικτά νοσοκομεία, κόντρα στις σκοπιμότητες των αποφάσεων για καταλήψεις, που τα ερμηνεύουν σαν στήριξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που Έκλεισαν τα μισά σχολεία της Ελλάδας.
Αυτοί που έκλεισαν τα μισά νοσοκομεία Ελλάδας.
Αυτοί που κλείνουν το μισό ΙΚΑ.
Αυτοί που μας κλείνουν το σπίτι, μιλάνε για ανοικτά σχολεία και νοσοκομεία.
Αυτοί που μας κλέψαν τα βιβλία, μας κατηγορούν οτι είμαστε αδιάβαστοι.

Ρίχνουν τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση της χώρας στην δράση των συνδικάτων και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων που έβαζαν εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων από πιο νωρίς. Η δική τους ευθύνη αναγνωρίζεται μόνο στο ο, τι ανέχθηκαν αυτή την δράση. (Οι καθυστερήσεις αυτές μας ταλαιπώρησαν και δεν υπάρχει πια καμία πολυτέλεια να τις ανεχτούμε. Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος - απόσπασμα από το κείμενο των 3).

Εδώ έχουμε και μια ομολογία. Οτι τα μέτρα αυτά ήταν προαποφασισμένα. Απλώς δεν τα πήραν νωρίτερα γιατί υπολόγιζαν την λαϊκή αντίδραση.

Για την αυξημένη λαϊκή οργή, ρίχνουν τις ευθύνες στην "εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, που επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος.- Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό. Πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει και, συνεπώς, θα κάνουν και πάλι το δικό τους. -αποσπάσματα από το κείμενο". Στην δεύτερη πρόταση  προειδοποιούν για μακελειό ρίχνοντας την ευθύνη σε αυτούς που σήμερα εξαθλιώνει η πολιτική τους, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι γι αυτό, λέγωντας οτι η δημοκρατία θ΄αντιδράσει, Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε οτι Δημοκρατία είναι, το δικαίωμα των λίγων να επιβάλλονται στους πολλούς.

Ενώ όποιος αντιστέκεται στην εξαθλίωση αποτελεί υπονομευτή της προσπάθειας να σώθεί η "ολιγαρχία του πλούτου" χώρα. (Η πορεία προς αυτούς τους στόχους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Τις οδύνες της, βέβαια, κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει. Άρα, όποιος σήμερα συνεχίζει να σπέρνει ανέμους  ή να κάνει πως δεν βλέπει, αύριο θα θερίσει θύελλες και θα σαρωθεί. Η διακοπή της λειτουργίας του κράτους, στις πιο ευαίσθητες πτυχές του, αποτελεί απόπειρα άμεσης επιδείνωσης των συνθηκών και υπονόμευση του αγώνα που διεξάγει η χώρα και οι πολίτες της(;).-απόσπασμα από το κείμενο)

Τέλος δίνουν το πράσινο φως προς το παρακράτος να δράσει, έτσι ώστε να δοθούν τα προσχήματα "της κοινωνίας που αντιδρά στα οργανωμένα συμφέροντα των συντεχνιών", να δημιουργηθεί η δικαιολογία για άγρια καταστολή του λαϊκού κινήματος. (Μια κοινωνία που αγωνιά και αναζητεί δημιουργικές διεξόδους από την κρίση, προφανώς και δεν μπορεί  να τα φορτώνει όλα στην αστυνομία και τους εισαγγελείς.(;) Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια. Η μία δραστηριότητα, άλλωστε, συμπληρώνει και στηρίζει την άλλη. Η μεν κοινωνία έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κάθε επιβολή ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, οι δε δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας. Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική και, πάντως, θα έχει περιορισμένη αποδοτικότητα. - αποσπάσματα από το κείμενο). Σε αυτή την προσπάθεια καλούν και ο,τι ΠΑΣΟΚ απέμεινε. Κυρίως το golden.

Πάντως κρατήστε την αναφορά περι ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων που γίνεται στο κείμενο. Γιατί  δεν πιστεύουμε οτι αναφέρεται στην δια του ροπάλου επιβολή των ιδεολογικών, κομματικών και κορπορατιστικών αντιλήψεων της ολιγαρχίας του πλούτου.

Τα ερωτήματα βέβαια για ένα τέτοιο κείμενο προειδοποίησης, με συκοφαντήσεις, εκφοβισμούς και απειλές προς τους εργαζόμενους και τα κόμματα που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι πολλά.

Εμείς εδώ θα παραθέσουμε μερικά:

  1. Γιατί γίνεται αυτή η κίνηση 2 ημέρες μετά την Ανακοίνωση του Π.Γ. του ΚΚΕ για παλλαϊκό ξεσηκωμό;
  2. Γιατί γίνεται αυτή η κίνηση μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για περικύκλωση της Βουλής;
  3. Είναι κείμενο μιας πολιτικής εξουσίας που καταρρέει, αλλά δεν θέλει να χάσει τα προνόμια της εντάσσοντας τον εαυτό της στον κορπορατισμό που επικαλείται;  Μιας εξουσίας που προσπαθεί να δώσει εχέγγυα  στην ολιγαρχία οτι μπορεί να υποτάξει τον λαό, έτσι ώστε να έχει την εύνοια της και να μην παραιτηθεί των προνομιών της;
  4. Οι απειλές προς το Συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε μορφής κοινωνικής λαϊκής οργάνωσης είναι απλώς απειλές ή αφορμή για υλοποίηση τους; Μήπως τα αναλάβει και αυτά ο Μπόμπολας όπως με τα σκουπίδια;
  5. Αν ξέρουν πραγματικά πότε θα φύγουν; 'Η αν πήραν το Οκ από την ολιγαρχία του πλούτου, τα αφεντικά τους δηλαδή, να παραμείνουν;
  6. Αν ξέρουν οτι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι γι αυτά που έχουν διαπράξει εις βάρος του Ελληνικού Λαού;
  7. Οτι πολιτικά είναι πεθαμένοι από τώρα;
  8. Ποια κοινωνία καλούν να αντιδράσει υποστηρίζοντας τους; Έχουν σώας τας φρένας

Έχει και συνέχεια το έργο.

Όπως και να έχει, δεν αξίζει ν΄ ασχοληθούμε περισσότερο με  το άρθρο των 3 Υπουργών και ούτε να τους δώσουμε την ευκαιρία να διαλαλούν στις τηλεοράσεις μέχρι την ημέρα της απεργίας,  τι εννοούν με αυτό το κείμενο, γιατί τότε θα έχουν πετύχει το σκοπό τους. Να φοβίσουν όποιους μπορούν.


Ραντεβού στην Απεργία.

Παναγιωτίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: