Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αφεριμ εφέντη!

10 Οκτώβρη σήμερα και γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης μας, των Σερβίων, από τους Τούρκους το 1912. Μετά από τη νικηφόρα και αιματηρή μάχη στα στενά πόρτες ο ελληνικός στρατός μπήκε θριαμβευτής και απελευθερωτής στα Σέρβια.
Πέρασε ένας αιώνας από τότε, και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, θα «αναλωθώ» σε μια πολύ σύντομη –πολιτική- αναδρομή (όσο το επιτρέπουν οι περιορισμένες ιστορικές γνώσεις μου) σε αυτά τα χρόνια και γενικότερα στα συμβαίνοντα στην απελευθερωμένη πια Ελλάδα.
Από τους βαλκανικούς πολέμους, ωσάν ζωσμένα υποζύγια, στο άρμα των «συμμαχικών» δυνάμενων (που εξακολουθούν και σήμερα να είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ μας) φτάσαμε στη μικρασιατική καταστροφή, απλά επειδή έτσι συνέφερε και πρόσταζε το «κοινόν καλό», που από σατανική σύμπτωση (;) ποτέ δε μας συμπεριελάμβανε. Ξαποστάσαμε λίγα χρόνια, με φαγωμάρες, δικτατορίες και εσωτερικούς πολέμους «συμμαχικών» επιρροών και φτάσαμε –μεσ’τη φτώχια μας- στον βου παγκόσμιο νεοταξικό πόλεμο. Εκεί, και πάλι διακριθήκαμε για τον ηρωισμό τις θυσίες μας και την αναμφισβήτητη προσφορά μας στην τελική νίκη των (again)_ συμμαχικών δυνάμεων, που όμως λοξοκοίταζαν την «εκτός συμμαχικής γραμμής» συμπεριφορά των αντιστασιακών οργανώσεών μας και επομένως: «το κοινό συμφέρον» μας έβαλε να αλληλοσκοτωθούμε για καμιά πενταετία ακόμη, ενώ αυτοί (οι σύμμαχοι) έχτιζαν και προίκιζαν από την αρχή, την αιματοκυλίστρα του κόσμου τη γερμανία, για να αναλάβει –ανανεωμένη πια- τον ηγετικό της ρόλο στην πολύπαθη ήπειρό μας. Και στη συνέχεια, επιγραμματικά: Βασιλείς και παλάτια, Καραμανλήδες και Παπανδρέοι (από τότε!!!), Αμερικανοφασίστες επταετούς διαρκείας, μεταπολίτευση, και …σοσιαλισμός!!!, μέχρι και ο Μητσοτάκης (φτου σκόρδα) πέρασε από πάνω μας. Όσο για τον γιωργάκη δεν τον αναφέρω, γιατί τα εγγόνια μας θα νομίζουν ότι ήταν υπουργάκος της Μέρκελ, οπότε σε ενδεχόμενη μετ’αιώνια αναδρομή, δε θα συμπεριλαμβάνεται, κάτι σαν αντίδραση του υποσυνείδητου, που θέλει να μας κρύψει τις ντροπιαστικές μαλακίες που κάναμε σαν έθνος. Τρόικα, ΔΝΤ, κ.λ.β. (και λοιπές βωμολοχίες).

Χωρίς να θέλω να προσβάλω και να υποτιμήσω τις θυσίες του λαού μας, την αγωνία και την προσπάθειά του στη διάρκεια αυτού του αιώνα και πάντα τιμώντας Τον (για τον Λαό μας μιλάω, μη σταυροκοπιέστε θεούσες)  πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα λαού, που υπέφερε τόσο και έδωσε τόσα στην ανθρωπότητα ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΦΡΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ ΤΕΜΠΕΛΗ … σκέφτομαι:
Μήπως, λέω μήπως (μη βαράτε, πάντα, ακόμα και στις πιο σοβαρές επισημάνσεις, είναι απαραίτητη η χιουμοριστική πινελιά), η εορτάζουσα σήμερα απελευθέρωση, θα έπρεπε να είναι μια μέρα περίσκεψης για το κατά πόσο μας έκανε καλό αυτή η απελευθέρωση; Πετάω λοιπόν στο τραπέζι μερικά «επιχειρήματα» για να σκεφθεί ο καθένας μόνος του (όλα εγώ θα τα κάνω; ο κατά Πάγκαλον κοπρίτης;)
Επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, υπάρχουσας εν έτει 2011 και βαδίζοντας με ψυχοφάρμακα στο 2012:
·   Υπήρχε περίπτωση ο τούρκικος κεφαλικός φόρος να έφτανε στα σημερινά επίπεδα;
·   Υπήρχε περίπτωση οι «αγαπημένοι» του αφέντη και σημερινοί φοροφυγάδες να την έβγαζαν καθαρή;
·   Ο πασάς Ερντογάν θα διόριζε τον αρχηγό ας πούμε της ομοσπονδίας μας (μάλλον κάτι τέτοιο θα ίσχυε με τα εθνικά μέρη της αυτοκρατορίας) και δεν θα περιμέναμε πότε θα κάνουν το διάδοχο οι καραμανλήδες και οι παπανδρέοι μας, τον οποίο σημειωτέον θα πρέπει να τον σπουδάσουμε στας Αμερικάς με τα λεφτά του μπαμπά τους (;;;)
·   Θα ψωνίζαμε από όπου θέλαμε (και δε θα μας χρειαζόταν κιόλας) στρατιωτικούς εξοπλισμούς με ισχυρά οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα.
·   Θα γλυτώναμε από την ΕΟΚ ή Ε.Ε. και δεν θα καταστρεφόταν έτσι βάναυσα και με το έτσι θέλω ο παραγωγικός ιστός της ομοσπονδίας μας, οπότε θα είχαμε τουλάχιστον να φάμε.
·   Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε χωρίς φόβο τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους στο αιγαίο, χωρίς να κάνουμε βόλτες από την Πάτρα στην Κέρκυρα, μιας και ο πασάς θα μας δάνειζε το Πίρι Ρέις για έρευνες.
…. και άλλα πολλά τραγελαφικά έως κωμικοτραγικά… οπότε
 Αφεριμ εφέντη Ερντογάν! Για γκελ μπουρντάν, γιατί αν μας αφήσεις μόνους θα τους …ξαναψηφίσουμε !


Υ.Γ. Λόγοι σοβαρότητας και εγκυρότητας του πονήματος με αναγκάζουν να μην αναφέρω (τουλάχιστον επίσημα):
* Ο ΠΑΟΚ θα είχε την ΤΟΥΜΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, δεν θα υπήρχαν τα σιχαμερά ερπετοειδή σκουλήκια και θα παίζαμε τοπικό ντέρμπυ με τη ν'έα πελάτισσα μας την ΑΕΚ 
* Δεν θα πληρώναμε μισθούς στους παπάδες και η εκκλησιαστική περιουσία θα δωρίζονταν στην ομοσπονδία, άσε που θα αξιοποιούνταν τουριστικά και το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής ...
* Να μην αναφερθώ στα "Οθωμανικά" καλά όσον αφορά τις σχέσεις με τα ...έτερα ήμισυ (ίσως και τέταρτα) με τους φερετζέδες και την οικονομία από τα κομμωτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: