Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Νέο Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑγγίΖΩ(ο)»

Στην ίδρυση νέου Φιλοζωικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προβαίνουν τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης του συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ», προκειμένου να ξεκινήσουν οι δράσεις και το έργο αντιμετώπισης των αδέσποτων της πόλης μας.
Το νέο σωματείο έχει την επωνυμία «ΑγγίΖω(ο) », και κύριος σκοπός του είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας γύρω από το θέμα των αδέσποτων – κυρίως – ζώων.

Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση (και οι εκλογές) από τα ιδρυτικά μέλη πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαϊου στις 7,00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Μπλιούρειου Εκκλησιαστικού ιδρύματος Κοζάνης (απέναντι από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου), στον 1Ο όροφο.

Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής δηλώνουν ότι η συνεργασία μεταξύ του νέου φιλοζωικού σωματείου «ΑγγίΖω(ο)», του συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» αλλά και του Δήμου Κοζάνης θεωρείται δεδομένη, αφού και οι τρεις πλευρές στοχεύουν σε προγράμματα που θα δώσουν λύσεις. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το έργο το οποίο πρόκειται να γίνει τόσο μέσα από τα προγράμματα που ήδη έχει ανακοινώσει ο Δήμος Κοζάνης, όσο και με τη συμμετοχή όλων των ζωοφίλων – μέλη και των δύο σωματείων. Είναι θέμα «χρόνου και καλύτερης οργάνωσης».

« Κύριος σκοπός και δράση του νέου φιλοζωικού θα αποτελεί η διαρκής ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση των αδέσποτων, η προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η παρακολούθηση της νομοθεσίας (Ελληνικής και ΕΟΚ) και η προώθηση της ζωοφιλίας. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τόσο οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς, όσο και οι εκείνοι που δεν ανήκουν στην ομάδα των ζωόφιλων, έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Τα πάντα προβλέπονται από το νόμο 3170/2003, και κύριο μέλημά μας είναι η εφαρμογή του προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα στις δράσεις μας πρώτιστο ρόλο θα παίξει η προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων (τα οποία θα έχουν πρώτα ενταχθεί στο πρόγραμμα φροντίδας και στείρωσης), καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού».

Καλούμε όλους τους ζωόφιλους της περιοχής να προσέλθουν στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Μαϊου 2011, ώρα 19.00 στην αίθουσα του Μπλιούρειου Εκκλησιαστικού ιδρύματος Κοζάνης (απέναντι από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου), στον 1Ο όροφο

Δεν υπάρχουν σχόλια: