Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

θα γίνουμε πλουσιότεροι !!!..έστω και στατιστικά

Καλά αυτοί δεν παίζονται με τίποτα ... (διαβάστε για να σας φύγουν τα ...στριγκάκια)
Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα γίνουν στατιστικά πλουσιότεροιΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο 14,2% ανέρχεται το ποσοστό της αναθεώρησης του ΑΕΠ που θα αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση στη Κομισιόν, και αφού λάβει την τυπική έγκριση της Τρόικας, κλιμάκιο της οποίας θα βρίσκεται έως το τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα.
Η απόφαση αναθεώρησης του ΑΕΠ προκύπτει από την ενσωμάτωση της παραοικονομίας, όπως αποκαλύπτεται από το κυνήγι της φοροδιαφυγής.
Η παραοικονομία στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπερνάει το 25% του ΑΕΠ ή τα 60 δισ. ευρώ. Αυτό που επιχείρησε και δεν πέτυχε το οικονομικό επιτελείο κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ως προς τη συμβολή της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία πιθανότητα θα το πετύχει τώρα με την αύξηση του ΑΕΠ.



Η αναθεώρηση του ΑΕΠ αναμένεται να εξελιχθεί σε καθοριστικής σημασίας απόφαση, καθώς θα λειτουργήσει σε όφελος του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποβάλει μέσα στο καλοκαίρι αίτημα αναθεώρησης του ΑΕΠ σε ποσοστό 14,2%.



Εξέλιξη που θα οδηγήσει σε κέρδος 2,7 δισ. ευρώ για το έλλειμμα, περιορίζοντάς το στα 18,984 δις. ευρώ ή στο 7% του ΑΕΠ από τα επίπεδα του 8,1% που έχει τεθεί για φέτος.



Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα γίνουν στατιστικά πλουσιότεροι αφού η αναθεώρηση κατά 14,2% θα «καταπιεί» την ύφεση του 4% που εκτιμάται για φέτος και θα οδηγήσει το ΑΕΠ στα 267,758 δισ. ευρώ από 234,464 δις. ευρώ. που εκτιμάται ότι θα διαμορφωνόταν με ύφεση 4%. Το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα αποκλιμακωθεί στο 122,5% του ΑΕΠ, αντί του 133,3%.

από το HBnews

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή το βράδυ γιουχαΐστηκε ο πρωθυπουργός στο Ηρώδειο.
Είδηση πρώτης γραμμής: είναι η πρώτη φορά που αποδοκιμάζεται ο κ. Παπανδρέου από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Αλλά οι καθ' ύλην αρμόδιοι αγνόησαν την είδηση. Κανάλια και εφημερίδες -με εξαίρεση την «Ε», τον «Αδ. Τύπο» και το «Παρόν»- την έθαψαν, προς δόξαν της δεοντολογίας και του σεβασμού απέναντι στο κοινό τους...

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να είναι κακό να σε γιουχάρουν οι κυράτσες του Ηρώδειου;

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

καλό, κακό το γιούχου γιούχου είναι. Τώρα βέβαια και στο δρόμο να βγει που οι "κυράτσες" δεν πολυκυκλοφορούν δε νομίζω να τον συγχαίρει ο κόσμος. Λέω τώρα