Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Υπεγράφη -τελικά- η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιγνιτορυχείου ...

Ο συντοπίτης (!) μας Υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, λαμβάνοντας -φαντάζομαι- υπόψη του τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, προχώρησε στην υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιγνιτορυχείου στο Προσήλιο. Παραθέτουμε την είδηση όπως δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και τα συμπεράσματα δικά σας ...
Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Έργου «Εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνήτη, σε χώρους συνολικής έκτασης 1.210.532 τ.μ. και των συνοδών αυτής έργων, στη θέση ΠΡΟΣΗΛΙΟ Δ.Δ. Πολύραχου Δήμου Σερβίων, Νομού Κοζάνης από την εταιρεία ΜΕΤΕ. ΑΕ».
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι: «Με την απόφαση αυτή θα ξενικήσουν οι εργασίες ενός πολύ σημαντικού, για το Νομό μας, έργου το οποίο θα κρατήσει επιπλέον απασχολημένους τους 200 εργαζομένους της εταιρείας ΜΕΤΕ ΑΕ . Η σωστή εκμετάλλευση του λιγνήτη, ενισχύει τον ανταγωνισμό, τη διαφάνεια και την ανπτυξιακή προοπτική σε όλους τους κλάδους της ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για μία οικονομική λύση τόσο για τους παραγωγούς ενέργειας και την εθνική οικονομία όσο και για τον ίδιο τον καταναλωτή.»Η ΚΥΑ, αφορά τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Πολιτισμού, ενώ έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου και θα ολοκληρωθεί.

2 σχόλια:

Delino είπε...

Ο καθ ύλη αρμόδιος υφυπουργός να προστατέψει και να αξιοποιήσει για τη γεωργική ανάπτυξη και το τελευταίο στρέμα του κάθε γεωργού, αποφασίζει να τα παραχωρήσει στο βωμό του κέρδους μιας ιδιωτικής επισείρησης και μιας πρόσκαιρης και στρεβλής ανάπτυξης.
Προστάτες να σου τύχουν

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!
ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ