Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

“Oι εκτροπές του Ερντογάν θα έχουν συνέπειες!”

Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΤ:
Oι εκτροπές του Ερντογάν θα έχουν συνέπειες!”.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ''Μαζί το Σαββατοκύριακο'' με τους δημοσιογράφους Γ. Σκάλκο και Ε. Χάντζιου ήταν το Σάββατο 16/3/2019 ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, μαζί με τον Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ) και τον Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.
Η συζήτηση περιστράφηκε ιδιαίτερα στις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, όπως επίσης και στις δυνατότητες ευρύτερης συναίνεσης στον κεντροαριστερό χώρο.

 
Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε η Ελλάδα, βγαίνοντας πλέον από τα μνημόνια, ξαναπαίρνει σιγά σιγά τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο προωθώντας project τα οποία θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας.
Όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για αναστολή της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο κ. Θεοφύλακτος ήταν κατηγορηματικός: ''Nαι, είμαστε υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα πρέπει κάθε φορά που η Τουρκία και ο Ερντογάν εκτρέπονται να παίρνουν το μάθημά τους!'' Η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει την Τουρκία να αντιληφθεί ότι υπάρχουν κανόνες και συνθήκες τις οποίες θα πρέπει να τηρεί απαρέγκλιτα αν θέλει να ακολουθήσει τον Ευρωπαϊκό δρόμο.
Ο κ. Θεοφύλακτος ρωτήθηκε σχετικά με την πρωτοβουλία-κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την κοινή πορεία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς εν όψει κυρίως των ευρωεκλογών. Ο Γιάννης Θεοφύλακτος επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού: Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη πρέπει το συντομότερο να ενεργοποιήσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και της πατρίδας μας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και των φασιστικών σε πολλές περιπτώσεις κομμάτων. ''Η κοινωνία μας στηρίζει σε αυτό!'' ανέφερε χαρακτηριστικά. Η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της σύγκλισης των υγιών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν πρακτικές που οδηγούν στη φτώχεια των πολλών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί και πάλι στο ύψος του και αυτό περιμένουμε και από τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: