Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

και νέο πανελλήνιο ρεζιλίκι

Ψήφισαν να φιλοξενήσουν... φακές και όχι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού (από το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ)*


Καταψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση που αφορούσε τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε διατηρητέο κτίριο του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, γιατί… προορίζεται για εκθεσιακός χώρος παραδοσιακών προϊόντων, όπως φακές και μέλι.
Μετά από πρόταση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Λαζαριώτη τέθηκε ως ζήτημα προς ψηφοφορία η φιλοξενία 50 – 100 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο ανακαινισμένο διατηρητέο κτίριο του παλιού «τούρκικου σχολείου».
 
Η πρόταση καταψηφίστηκε οριακά από 12 συμβούλους, αφού 9 υποστήριξαν την πρόταση φιλοξενίας, ενώ υπήρξε και ένα λευκό. Το επιχείρημα που εξέφρασαν όσοι καταψήφισαν χωρίστηκε σε όσους θεωρούσαν ότι η φιλοξενία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων πρέπει να γίνεται σε δομές του κράτους, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι οι εγκαταστάσεις του τούρκικου σχολείου προορίζονται να αποτελέσουν εκθεσιακό χώρο τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και έτσι θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος χώρος φιλοξενίας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Πολυδεύκης Λιάκος, που υπερψήφισε την πρόταση, τόνισε στο koutipandoras.gr πως η μόνη αντιπρόταση που τέθηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτή του εξατάξιου σχολείου της περιοχής, το οποίο είναι μη λειτουργικό και χρειάζεται πάρα πολλά λεφτά για να μπορέσει να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά.
Αναφορικά με το ζήτημα της έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων στο χώρο που απορρίφθηκε από την ψηφοφορία είπε: «Κάθε χρόνο εκτίθενται στο εν λόγω κτίριο, γνωστό και ως τούρκικο σχολείο, για δυο – τρεις μέρες τοπικά προϊόντα, όπως μέλι και φακές. Κάποιοι πρόταξαν το επιχείρημα ότι το κράτος είναι υπεύθυνο για να αναλάβει τη φιλοξενία αυτών των παιδιών, ενώ άλλοι πρότειναν το παλιό εξατάξιο σχολείο».

* πηγή