Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους άνεργους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία φτάνει στο 27,9%, που μεταφράζεται σε 1.403.698 ανθρώπους χωρίς δουλειά. Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στους 861.279 από τους οποίους επιδοτούνται μόνο οι 145.865. Με βάση τους αριθμούς επιδοτείται το 10% των ανέργων.
 
Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες αντί για μέτρα υπέρ των ανέργων, να προωθούνται συνεχώς μέσω προγραμμάτων απασχόλησης μέτρα επιδότησης των επιχειρηματιών με κακοπληρωμένη εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Μπροστά στις γιορτές, στο χειμώνα και στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνεργοι, πρέπει να στηριχτούν άμεσα με έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα χρειάζεται να αναμορφωθεί όλο το σύστημα προστασίας των ανέργων με σκοπό την ουσιαστική ανακούφισή τους. Και όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει το ΚΚΕ με προτάσεις νόμου για επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους για όσο διαρκεί η ανεργία. Για αναγνώριση των χρόνων της ανεργίας ως συντάξιμων κλπ.
Γνωρίζουμε πως τα έκτακτα βοηθήματα δε θα λύσουν το πρόβλημα των ανέργων. Όμως, στην κατάσταση που βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι, τα βοηθήματα αυτά δίνουν μια μικρή ανάσα στην προσπάθεια επιβίωσής τους, ανακουφίζουν έστω και προσωρινά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός
Ø      Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση για την προστασία των ανέργων ιδιαίτερα μπροστά στις γιορτές.
Ø      Να υπάρξει άμεση στήριξη των οικογενειών των ανέργων, με την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ.


Η Πρόεδρος της Κ.Ο.  του ΚΚΕ



 Αλέκα Παπαρήγα