Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μία απάντηση στον κ. Κουκουλόπουλο.

Την Τετάρτη 31.07.2013 ο Πάρης Κουκουλόπουλος, βουλευτής Πα.’Σο’.Κ. δήλωσε: «Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή».
Επειδή δεν είμαστε χαχόλοι και ακόμα διατηρούμε στοιχεία κριτικής σκέψης παρ’ όλες τις προσπάθειες να μας ευνουχίσουν πνευματικά μέσα από τα διαπλεκόμενα μμε, υπενθυμίζουμε κάποια πράγματα:
Την Κυριακή 28.07.2013 σε συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δήλωσε πως ψήφισε τα μνημόνια με «ψηλά το κεφάλι» (http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.interviews&id=377192).

Μιλά για φασίστες και ναζιστές αλλά θα υπενθυμίσουμε ότι φασίστες δεν υπάρχουν μόνο στην χ.α. Υπήρξε υπουργός σε κυβέρνηση τοποθετημένου τραπεζίτη μαζί με τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Χουντικός ο ένας-πρώην γραμματέας της ΕΠΕΝ, δηλωμένος βασιλόφρων ο άλλος και «πνευματικό παιδί του Κ. Πλεύρη». Για την φασίζουσα πρακτική «όποιος δεν ψηφίζει διαγράφεται» που εφαρμόζεται κατά κόρον στη Βουλή χρόνια τώρα δεν θα αναφερθούμε διότι ως γνωστό «το καλό του κόμματος είναι καλό της πατρίδας».

Στηρίζει κυβέρνηση Σαμαρά το περιβάλλον του οποίου αποτελείται από τους ακροδεξιούς του «δικτύου 21» Κρανιδιώτη, Μπαλτάκο, Μουρούτη, Λαζαρίδη. Καθώς στη συνέντευξη παπαγαλίζει αποφθέγματα του Γκράμσι να του γνωρίσουμε και ένα απόφθεγμα του Μακιαβέλλι: «ο ηγέτης είναι ο περίγυρος του».

Στηρίζει κυβερνήσεις που αφήνουν το λύκειο χωρίς πληροφορική (!) και καθηγητές, με τάξεις των 27 έως και 30 παιδιών, πέρσι μοίραζε φωτοτυπίες και καταργεί την τεχνική εκπαίδευση παραδίδοντας πελάτες στα ιδιωτικά ιεκ.

Μιλά για “σωτηρία χώρας” . Τι εννοεί χώρα δεν καταλαβαίνουμε διότι χώρα με εξαθλιωμένο λαό σημαίνει “η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής πέθανε”. Μάλλον ταυτίζει τη χώρα με τις 100 οικογένειες που κατέχουν τράπεζες, ναυπηγεία, μμε και ενέργεια. Σαν εκείνο τον τραπεζίτη που ματαίως προσπάθησε να σώσει ο πρόεδρος στον οποίο δηλώνει πίστη και τώρα κάνει συντροφιά στον Άκη.

Να του υπενθυμίσουμε και ένα άλλο ρητό: «ο ηγέτης ηγείται δια του παραδείγματος». Ας ζήσει ο Κουκουλόπουλος με 400 ευρώ το μήνα ή σαν απλήρωτος εργαζόμενος και ας νομοθετεί μετά αυτά και για εμάς.

Διαλύθηκε η υγεία και η παιδεία ενώ η εξαθλίωση και το ανέλπιδο μέλλον έχουν πλέον κυριαρχήσει. Μήπως απλά θυμάται ποιοι βρίσκονται στα υπουργεία 4 χρόνια τώρα?

Όσο για τον πρόεδρο στον τον οποίο θεωρεί περίπου ήρωα, να υπενθυμίσουμε ότι ο Βενιζέλος, ο μέντορας του, ευθύνεται από την κάλυψη του σκανδάλου C4I (Μαρκογιαννάκης ο παραλαβών το σύστημα που ουδέποτε λειτούργησε, ο οποίος έβγαλε την υποχρέωση με την κάλυψη που παρείχε για τις ευθύνες Βενιζέλου στη λίστα Λαγκάρντ) έως την παραλαβή υποβρυχίων που γέρνουν μέχρι το ξεπούλημα του Τ.Τ. και της Α.Τ.Ε. και τον περιβόητο νόμο περί «ευθύνης υπουργών».

Και τέλος: μας παίρνουν το πιάτο με το φαγητό και το ψηφίζει και μας πετά ένα ψίχουλο και θεωρεί ότι πρέπει να τον θεωρούμε αντιμνημονιακό διότι «δεν υπήρχε άλλος δρόμος»? Η στοίχιση του απέναντι από τις κατασχέσεις δεν σημαίνει ότι θα πάθουμε αμνησία .

Δυστυχώς έπρεπε να ανέλθουν στα ψηλά κλιμάκια της εξουσίας επαγγελματίες πολιτικοί σαν τον πρώην «κοζανιτάρχη» για να δουν πολλοί τι ακριβώς πρεσβεύει και ότι με «εξυπηρετήσεις» δεν δημιουργείται Πολιτική. Διαβεβαιώνουμε όμως ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η Πολιτική να πάει στα χέρια αυτών που πρέπει.
Των Πολιτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: