Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Στο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων της ομοσπονδίας μας, προβλέπεται ότι όταν υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν κλείσει σύμφωνα με την απόφαση – ψήφισμα της ΚΕΔΕ, οι σύλλογοι – μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποιούν διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις και άλλες μορφές αγωνιστικών δράσεων οι οποίες καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Ομοσπονδία.
Κατ’εφαρμογή των ανωτέρω και επειδή στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού υλοποιήθηκε μόνο εν μέρει η απόφαση αναστολής λειτουργίας της ΚΕΔΕ οι υπάλληλοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση σύμφωνα με  την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιουλίου 2013 ημέρα ψήφισης του επίμαχου πολυνομοσχεδίου - «γκιλοτίνα» που αφορά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και απολύει τους εργαζομένους, ενώ συγχρόνως διευρύνει την επιτροπεία των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» καταλήγει στο ακόλουθο ψήφισμα:
·        Συνεχίζουμε τον αγώνα προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα της χουντικής συγκυβέρνησης στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της πατρίδας
·        Καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
·        Εκφράζουμε την αντίθεση και τη διαμαρτυρία μας στη μη εφαρμογή της απόφασης της ΚΕΔΕ σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Δήμου μας το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2013.  Δεν νοείται αναστολή λειτουργίας του Δήμου με τους υπαλλήλους να βρίσκονται στις θέσεις τους και να εργάζονται. Θεωρούμε ότι υπάρχει εμπαιγμός από πλευράς Δημοτικής Αρχής αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ από τυχόν απειλές και εκβιασμούς. Θέλουμε τη Δημοτική Αρχή στο πλευρό μας και ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ γιατί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
·        Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αδράνεια από πλευράς των αιρετών του Δήμου, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις μη σχετιζόμενες με το Δήμο, κατά τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο αντέδρασε άμεσα (κλείσιμο ΕΡΤ). Θεωρούμε αδιανόητο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει επίσημη θέση.
·        Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε σαφές ότι δεν είμαστε υποτελείς, δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Δίνουμε έναν έντιμο και δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, στην αξιοπρέπειά μας και στην προάσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος του Κοινωνικού Συνόλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: