Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ο λαός μας στενάζει και ο Μαντέλης "αναστέλλεται"

... αλλά πάνω απ'όλα έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ή αλλιώς "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο", μόνο που το κόκκαλο αυτό θά'ναι το δικό μας . Έτσι δεν είναι χοντρογούρουνο; ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Τρία χρόνια με αναστολή στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη

Η Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη
Τρία χρόνια με αναστολή ήταν η τιμωρία που ομόφωνα επέβαλαν χθες οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών στον πρώην υπουργό Μεταφορών των κυβερνήσεων Σημίτη Τάσο Μαντέλη, τον οποίο έκριναν ένοχο για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.
Η κατηγορία συνδέεται με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, καθώς αφορά σε χρήματα που φέρονται ότι κατέληξαν σε λογαριασμό του από τη γερμανική εταιρεία.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα επίμαχα ποσά δόθηκαν ως προεκλογική χορηγία, ενώ κατά την κατηγορία πρόκειται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός δεν κάθισε στο εδώλιο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του Γιάννη Ηρειώτη, ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρήματα το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν είχαν περιέλθει στην κυριότητα του  κ. Μαντέλη, ώστε να έχει υποχρέωση να τα συμπεριλάβει στη δήλωση πόθεν έσχες.
Εκτός από τη φυλάκιση το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ, αλλά και την παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος, που θεωρείται απαξιωτική για έναν πρώην υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέα πρότεινε καταδίκη τριών ετών  για κάθε μία από τις δύο  περιπτώσεις ανακριβών δηλώσεων που αφορούν τα έτη 2006 και 2007.
«Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων τας τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο δικηγόρος του, ο οποίος αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση άσκησε για λογαριασμό του εντολέα του έφεση. 

 από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: