Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΥΡΙΟ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Διανύουμε τις τελευταίες ώρες της πιο σύντομης αλλά ίσως και της πλέον κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, πριν να ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μάη.
Το δίλημμα για τη χώρα πάνω από την κάλπη είναι ιστορικών διαστάσεων.
Ο ελληνικός λαός καλείται με την ψήφο του να «αθωώσει» αυτούς που ρήμαξαν τη χώρα και να συνυπογράψει συνένοχα κατάπτυστες δανειακές συμβάσεις και μνημόνια υποδούλωσης και λεηλασίας ή να απορρίψει όλα τούτα, επιλέγοντας νέους προοδευτικούς δρόμους με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Όλα δείχνουν ότι οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ), παρά τη μεταξύ τους αδικαιολόγητα σκληρή αναμέτρηση, οδεύουν την Κυριακή για μια σημαντική, ίσως και μεγάλη νίκη.
Όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι από κοινού οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα γνωρίσουν σημαντική άνοδο στην εκλογική επιρροή τους.

Διαγράφεται ζωηρά η δυνατότητα οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να σημειώσουν μια μεγάλη εκλογική δύναμη και να παρουσιάσουν από κοινού το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό της μεταπολεμικής περιόδου, μεγαλύτερο κι από εκείνο το 24,4% που συγκέντρωσε η ΕΔΑ στις εκλογές του 1958 και την ανέδειξε σε αξιωματική αντιπολίτευση!
Αν, μάλιστα, μαζί με αυτά τα ποσοστά αναλογιστούμε και τα ποσοστά των άλλων δυνάμεων που κινούνται «αριστερότερα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τότε οι λαϊκές τάσεις για αριστερή επιλογή στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να φτάσουν σε πρωτοφανές μέγεθος.
Η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας νέος πολιτικός χάρτης στη χώρα, όπου οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν έναν αποφασιστικό ρόλο, είναι ορατός.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Έχουν συνείδηση των ευθυνών και της ιστορικής ευκαιρίας οι ηγεσίες των δυνάμεων της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς;
Έχουν αντιληφθεί ότι μπορούν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή και ίσως νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τη χώρα;
Έχουν συναίσθηση ότι με μια μεγάλη δύναμη της ριζοσπαστικής και ευρύτερης Αριστεράς από τις κάλπες, το μνημόνιο, με τη σημερινή, τουλάχιστον, μορφή του θα καταστεί, έτσι κι αλλιώς, παρελθόν, ενώ ανοίγονται νέες δυνατότητες την επόμενη περίοδο για ελπιδοφόρα ανάπτυξη μεγάλων ενωτικών ταξικών αγώνων που μπορεί να θέσουν στην ημερήσια διάταξη με ριζοσπαστικούς και κινηματικούς όρους την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην κατεύθυνση μιας νέας εργατικής και λαϊκής εξουσίας;
Δεν είμαστε βέβαιοι αν οι ηγεσίες στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχουν συνειδητοποιήσει αυτή την ώρα όσα κερδίζουν έδαφος και ωριμάζουν ταχύτατα μέσα στον Αριστερό κόσμο!
Ανεξαρτήτως, όμως, αυτού, εκείνο που προέχει αυτή την ώρα, είναι να αξιοποιηθούν οι τελευταίες αυτές ώρες μέχρι την κάλπη και το άνοιγμά της για να κατοχυρωθεί η διαφαινόμενη νίκη και να καταστεί όσο το δυνατόν πιο βαθιά και εκτεταμένη.
Και από αυτή την άποψη οι ώρες που απομένουν είναι εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες.
Τα θετικά αποτελέσματα όσο και αν φαίνονται πιθανά, δεν έχουν κριθεί, ενώ το διάστημα που απομένει ως την κάλπη παρ' ότι φαίνεται μικρό είναι πολιτικά πολύ μεγάλο και ανοικτό σε πολλαπλές εξελίξεις.
ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Γι' αυτό, μαζί με την εγρήγορση, χρειάζεται και ιδιαίτερη επαγρύπνηση και παρέμβαση με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα.
Αν οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κινηθούν υπεύθυνα και αγωνιστικά ως την ύστατη στιγμή, η κάλπη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τις ανταμείψει σε όφελος του τόπου και του μετεκλογικού ορίζοντα της χώρας.
Αν οριστικοποιηθεί με την ψήφο του λαού ένα μεγάλο ανοδικό ρεύμα κομμουνιστικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, από αυτό το ρεύμα θα ωφεληθούν όλες οι δυνάμεις, χωρίς εξαίρεση!
Από τη μεγάλη νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στο πλαίσιό της!
Νικήτρια θα είναι η ιδέα της συμπαράταξης της Αριστεράς!
Νικητής θα είναι ένας νέος ριζοσπαστισμός!
Νικητής θα είναι πρώτα απ' όλα ο τόπος, η ελληνική εργατική τάξη, ο λαός, οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας!

Η ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να πρωτοπορήσει ξανά για νέους δρόμους στην περιοχή μας και την Ευρώπη.
Η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να κάνει την εκλογική μεγάλη έκπληξη
Και η έκπληξη αυτή να μην είναι «στιγμιαία» όπως στις εκλογές του '58 αλλά να προκαλέσει αποτελέσματα «διαρκείας», που θα έχουν συνέπεια και συνέχεια για ένα νέο θετικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό, προοδευτικό και σοσιαλιστικό πείραμα που θα ταιριάζει με τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας και θα έχει ευρύτερη ευρωπαϊκή και διεθνή σημασία.
Σκληρή προσπάθεια, αλληλεγγύη και επαγρύπνηση απέναντι σε τυχόν «προβοκάτσιες» μέχρι το τέλος! Μέχρι την κάλπη! Μέχρι τη ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: