Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

το ανθρωποειδές έριξε φόλες στην Πτολεμαίδα

Νέα απάνθρωπη θανάτωση αδέσποτων με φόλες
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας μια νέα επιχείρηση θανάτωσης αδέσποτων ζώων με διασπορά δηλητηριασμένης τροφής, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 7 αδέσποτοι σκύλοι και 2 δεσποζόμενοι, καθώς μόλις ένα από τα άτυχα ζώα 10 ζώα που έφαγαν τη δηλητηριασμένη τροφή κατάφεραν να σώσουν οι φιλόζωοι.
Η νέα αυτή απάνθρωπη επιχείρηση εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου με ξημερώματα Κυριακής, όταν αστυνομικοί ειδοποίησαν μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Πτολεμαΐδας ότι ένα σκυλάκι ξεψυχά στο Παλιό Πάρκο, απέναντι από το κτίριο της Αστυνομίας.
Κι επειδή φιλόζωοι και αστυνομικοί υποπτεύθηκαν ότι έχουν να κάνουν πάλι με κάποιον ασυνείδητο που σκόρπισε φόλες στο κέντρο της πόλης, άρχισαν περιπολίες σε κεντρικά σημεία προκειμένου να εντοπίσουν δηλητηριασμένα ζώα μήπως καταφέρουν και τα σώσουν. Δυστυχώς όμως από τα 10 σκυλιά που είχαν φάει από τη δηλητηριασμένη τροφή κατάφεραν να σώσουν μονάχα ένα χορηγώντας του αντίδοτα και αντιεμετικά.
«Περάσαμε μία ολόκληρη νύχτα στο πόδι, από τη 1 το βράδυ που μας ειδοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας, αρχίσαμε να γυρνάμε μέχρι το πρωί της Κυριακής μαζί στους δρόμους για να εντοπίσουμε τα δηλητηριασμένα σκυλιά, αλλά δυστυχώς μόνο ένα καταφέραμε να σώσουμε, για τα άλλα ήταν ήδη αργά», δήλωσε στον «Π» το μέλος του Φιλοζωικού σωματείου Ευσταθία Παπαχρήστου. Τόνισε ότι το σωματείο «καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο αυτό το απάνθρωπο γεγονός» και ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές αλλά και από τους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του άγνωστου δράστη, ο οποίος σημειωτέον είχε διασπείρει περισσότερα από 150 κομμάτια δηλητηριασμένο κρέας (ήταν πασπαλισμένα με μια άσπρη σκόνη- ίσως στρυχνίνη) στο πάρκο του εμπορικού Πολύκεντρου (περιοχή Λαϊκής Αγοράς), περιοχή στην οποία βρέθηκαν και τα περισσότερα νεκρά σκυλιά. Κάποιο βρέθηκε λίγο ψηλότερα, επί της οδού Εθνικής Αντίστασης 44, ένα στο Παλιό Πάρκο, κάποιο άλλο στην οδό 28ου Συντάγματος, ενώ ένα από αυτά βρέθηκε στην Άνω Πτολεμαΐδα, στο Πνευματικό Κέντρο και δύο δεσποζόμενα παρόλο ότι τα πήγαν οι ιδιοκτήτες τους σε κτηνίατρο δεν κατάφεραν να σωθούν.
Η οργή των φιλόζωων της Πτολεμαΐδας έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν αποφασίσει να επικηρύξουν τον δράστη και ήδη προχωρούν σε αφισοκόλληση καλώντας τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για τον εντοπισμό του δράστη.
Η ειρωνεία είναι ότι την επόμενη μέρα (Δευτέρα) ξεκίνησε στο δημοτικό κυνοκομείο η στείρωση των αδέσποτων σκύλων που έχουν περισυλλεγεί και φυλάσσονται προσωρινά στο κυνοκομείο.
Τις ευχαριστίες του Φιλοζωικού Σωματείου προς τους αστυνομικούς της Ασφάλειας «που έτρεχαν όλο το βράδυ του Σαββάτου και βοήθησαν στον εντοπισμό των δηλητηριασμένων ζώων», εξέφρασε το μέλος της διοίκησης του σωματείου Σούλα Κολέτσα, απευθύνοντας επίσης έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν για τον εντοπισμό του δράστη, «ο οποίος πέταξε φόλες σε πάρκο που παίζουν παιδιά και θα μπορούσαμε τώρα να θρηνούμε το θάνατο ενός παιδιού».
Ο υπάλληλος του δήμου που είναι επιφορτισμένος με την περισυλλογή των αδέσποτων Δημήτρης Λιάμης, εκτός από τον αποτροπιασμό του εξέφρασε στον «Π» και την απορία του για το γεγονός ότι ενώ περισυλλέγει σε τακτική βάση αδέσποτα από τους δρόμους «κάθε τόσο κάνουν την εμφάνισή τους νεόφερτα- άγνωστα μεγαλόσωμα σκυλιά». Σε κάθε περίπτωση ζήτησε από τους κατοίκους που παρατηρούν αγέλες αδέσποτων να καλούν στο τηλέφωνο ή 24630-54023 ή στο κινητό 6932119271, προκειμένου να γίνει η περισυλλογή τους και να οδηγηθούν στο κυνοκομείο.

της Ρόης ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: