Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα λαμόγια στη ...λουμούρα χαίρονται

Μήπως κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί με τις λαμογιές της τελευταίας στιγμής πριν από την ενεργοποίηση του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ; Λέω μήπως, γιατί ο λαός μας λέει ότι: "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται", αλλά εγώ επειδή δεν έχω τίποτα με τα πανέξυπνα και πανέμορφα αυτά ζώα (αλλά με άλλα "ΖΩΑ") το άλλαξα στο: Τα λαμόγια στη λουμούρα χαίρονται ...
Το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ είναι ένα καμπανάκι που θα πρέπει να ακουστεί. Αρκετές λαμογιές πληρώνουμε μέχρι τώρα και επειδή πολλοί αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν τους οργανισμούς τσιφλίκια τους και η ατιμωρησία έχει γίνει πια ...θεσμός, θα χρειασθεί επαγρύπνηση (καλά τώρα!).

Το άρθρο με τίτλο: Σχέδιο «Καλλικράτης» Φεύγουν και χρεώνουν εκατομμύρια από το ΒΗΜΑ και η αναδημοσίευση από το ai-vres (μαζί με το σχόλιο στο τέλος)

O νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης δημοπρατεί την ανέγερση «Διοικητηρίου» εμβαδού 11.326 τετραγωνικών μέτρων, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της Νομαρχίας, η οποία, ως γνωστόν, θα καταργηθεί στο τέλος του έτους μετά την ισχύ του «Καλλικράτη».


Ο νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής αναζητεί δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει τις δανειακές ανάγκες των Lesvoshop, η διαχείριση των οποίων έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο.

Δεκάδες δήμαρχοι, όπως έχει παραδεχθεί ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος, σπεύδουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να κλείσουν άρον άρον «μαύρες τρύπες» ή να χρηματοδοτήσουν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας έργα εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η αναγκαστική έξοδος που φέρνει ο «Καλλικράτης» σε 56 νομάρχες υπερνομάρχες και σε πάνω από 800 δημάρχους άρχισε να δημιουργεί, όπως όλα δείχνουν, έντονες αναταράξεις. Ο λόγος είναι ότι αναδεικνύει στην επιφάνεια την κακή οικονομική διαχείριση ορισμένων υπό κατάργηση νομαρχιών και υπό συγχώνευση δήμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έχουν ήδη καταγράψει μαζικό «κύμα» δανείων με τα οποία νυν δήμαρχοι που είναι βέβαιοι ότι δεν θα έχουν θέση στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα επιχειρούν να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» των προϋπολογισμών τους και να ολοκληρώσουν διάφορα έργα.
Χρεώνουν, δηλαδή, με υπέρογκα ποσά τα νέα σχήματα που θα προκύψουν προτού καν εφαρμοστεί στην πράξη ο «Καλλικράτης», υποθηκεύουν το μέλλον τους και δεσμεύουν με συγκεκριμένα έργα τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να μπλοκάρει αυτή την εξέλιξη έχει δώσει εντολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να μην εξυπηρετεί προς το παρόν αυτές τις δανειακές απαιτήσεις.
Παρά ταύτα, όμως, δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που προσφεύγουν στις ιδιωτικές τράπεζες για τη σύναψη δανείων, παρ΄ ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις δανεισμού είναι αυστηρότεροι, θέτοντας μάλιστα ως υποθήκες περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Τα δάνεια αυτά, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου, χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση ή και την αποπεράτωση έργων που έχουν ήδη ή πρόκειται να ξεκινήσουν ως το τέλος του έτους, και γενικά το κλείσιμο «μαύρων τρυπών» στα δημοτικά ταμεία. Την ίδια τακτική ακολουθούν και ορισμένοι νομάρχες οι οποίοι φορτώνουν τεράστια βάρη στις αιρετές περιφέρειες. (...)


Σχόλιο ai-vreS (το οποίο συνυπογράφω): οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις γύρω μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.

1 σχόλιο:

kozanitika.gr είπε...

Το δικό μας Σχόλιο: Συνυπογράφουμε τα λεγόμενα των φίλων servianet και ai vres και προσθέτουμε
Αναπλάσεις της «κεντρικής» αλλά και της πλατείας Λασσάνη, σχεδιάζει η δημοτική αρχή του Δήμου Κοζάνης