Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Δεν είναι μόνο τυφλή, αλλά γέρνει κιόλας

Ποινές- πρόκληση για την τραγωδία στα Τέμπη από το zougla.gr
"Ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, στον πρόεδρο της εταιρείας "Ακρίατας Α. Ε.", Αθαν. Σαράντη και τη διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη, για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη τον Απρίλιο του 2003 που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές.
Η "Ακρίατας Α. Ε" ήταν η εταιρεία, για λογαριασμό της οποίας η νταλίκα μετέφερε την ξυλεία που έκοψε το νήμα της ζωής των μαθητών.
Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών.
Το δικαστήριο δέχτηκε και για τους δύο τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής και τη μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως. Ακόμα, επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση. Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος.
Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου των Τεμπών Κ. Μαυρομιχάλης κρίθηκε αθώος.Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις 2 Οκτωβρίου 2008 και σε δύο μήνες κλείνουν έξι χρόνια από το φοβερό εκείνο τροχαίο."


Εμείς τί να σχολιάσουμε; Πώς μπορείς να περιγράψεις, με μερικές ανούσιες λέξεις, αυτό το ...σφύξιμο; Ακόμη και η οργή φαντάζει πολύ λίγη ... Συνηθίσαμε μήπως σε τέτοιου είδους προκλήσεις; Ανερυθρίαστες αποφάσεις, ενός "θρασύτατου" κράτους. Προφητική η πλάκα στο σημείο του ατυχήματος (φωτό zougla) 21 ΠΑΙΔΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: