Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 140 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αλίευμα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Μακάρι να μην είναι αληθινό. Μας αφορά γιατί σχετικά είχαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα από τα υποκαταστήματα του (ΟΤΕ) ; που πάει για κλείσιμο είναι των Σερβίων. Καλό είναι, όσοι ακόμα δεν το συνειδητοποίησαν, να το συνειδητοποιήσουν ότι Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας ΟΤΕ δεν υπάρχει πλέον. Υπάρχει η DT. Όταν πωλούνται μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις υπάρχουν συνέπειες που αρχικά δεν φαίνονται αλλά στη συνέχεια έρχεται ο λογαριασμός. Και η όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει μόνο την έννοια της εκτόνωσης και της παρηγοριάς. Ντουφεκιές στον αέρα. Η DT θα κρίνει ότι και όπως τη συμφέρει και δεν δίνει λόγο σε κανέναν πολιτικό και σε καμία τοπική διαμαρτυρία για εγκατάλειψη, περιφερειακή ανάπτυξη κ.λ.π. Δυστυχώς είναι αργά για δάκρυα πλέον.
ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ


«Και ξαφνικά αποδείχτηκε η αλήθεια πίσω από τις εξαγγελίες ότι δεν θα θιγούν οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ εν όψει της έλευσης (ή μήπως επέλασης) της DEUTCHE TELECOM. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εκατόν σαράντα υποκαταστήματα του ΟΤΕ -κατά κύριο λόγο σε σχετικά μικρές πληθυσμιακά περιοχές (βλέπε νησιά και κωμοπόλεις)- κλείνουν αφήνοντας τους υπάλληλους σε καθεστώς ανασφάλειας έως ότου δοθεί το πράσινο φως της "απομάκρυνσης πλεονάζοντος προσωπικού" για την οποία στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας είχε γραφτεί.
Το σχέδιο προαποφασισμένο, μελετημένο και προσεκτικά εφαρμοσμένο έχει εκπονηθεί από χρόνια. Η "ξαφνική" αγορά του ΟΤΕ (ή μάλλον εκχώρηση- μην ξεχνάμε ότι το τίμημα για την παράδοση του ΟΤΕ στους Γερμανούς ήταν κατά πολύ μικρότερο των ετήσιων κερδών του οργανισμού) μόνο ξαφνική δεν ήταν.
Τα μαγαζιά που σήμερα κλείνουν -ξεκινώντας από την πρώτη του Νοέμβρη-συστηματικά απαξιώνονται τα τελευταία χρόνια με ηθελημένη έλλειψη εμπορευσίμων ειδών, με διαρκείς μειώσεις προσωπικού, με εγκατάλειψη από πλευράς υποδομών, με αδιαφορία απέναντι στις εκκλήσεις των υπαλλήλων.
Πριν λίγο καιρό η διοίκηση φρόντισε να αλλάξει τον κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ, με τον καινούριο να καταργεί το προηγούμενο κανονισμό μεταθέτοντας και να δίνει τις μεταθέσεις των υπάλληλων στην -απρόσωπη και απλησίαστη-διεύθυνση προσωπικού "με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας"
Η δεδομένη αυτή στιγμή έφτασε. Στις 1 Νοεμβρίου -και ενώ δεν έχουν ειδοποιηθεί ακόμα οι υπάλληλοι που εργάζονται στα συγκεκριμένα καταστήματα- αρχίζουν να κλείνουν μαζικά. Οι υπάλληλοι μεταφέρονται προσωρινά, έως ότου περάσει ο ντόρος στις τεχνικές περιοχές – κατ’ ουσία στα αζήτητα- του τόπου που ζουν, για να αρχίσουν σιγά-σιγά οι μεταθέσεις τους. Οι μεταθέσεις δεν πρόκειται να γίνουν ταυτόχρονα ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε κοινωνική αναταραχή με την μαζική διάλυση οικογενειών που θα προκληθεί.
Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο των καταστημάτων δεν έχει εκδοθεί αν και οι μέρες πλησιάζουν. Οι "αρμόδιοι" ή αρνούνται ότι υπάρχει τέτοια απόφαση, ή κάνουν ότι δεν ξέρουν, ή λένε μισόλογα.
Για να πέσει ακόμα περισσότερη στάχτη στα μάτια εδώ και μήνες έχει κυκλοφορήσει στα καταστήματα του ΟΤΕ ανακοίνωση που λέει ότι υπάρχει προγραμματισμός για ανακαίνιση των καταστημάτων αυτών "ώστε να γίνουν ελκυστικότερα στον πελάτη". Ταυτόχρονα στους υπάλληλους δίνονται στόχοι προς επίτευξη, οδηγίες για καλύτερη διαχείριση υπηρεσιών, οι υπάλληλοι στέλνονται κατά καιρούς σε σεμινάρια, καινούργιοι υπολογιστές εγκαθίστανται, όλα συνεχίζουν σα να μην συμβαίνει τίποτα. Κάνεις δεν πρέπει να ψυλλιαστεί τίποτε ώστε να μην αρχίσουν να ερωτάνε, να μην φτάσει η είδηση την λάθος στιγμή στα ΜΜΕ, να μην αναστατωθούν οι τοπικές κοινωνίες, να μην αναγκαστεί κανείς να δώσει εξηγήσεις, να βρεθούν όλοι προ τετελεσμένων γεγονότων.
Ποιο το όφελος από τη συρρίκνωση του δικτυού πωλήσεων από μια εμπορική επιχείρηση? Πολλαπλό. Η ιστορία του ΟΤΕ είναι απλά μια ιστορία αρπαχτής. Ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας του ΟΤΕ αφορά τα ακίνητα όλα αυτά που για δεκαετίες χτιζόταν με λεφτά του κοσμάκη. Απελευθερώνοντας 140 ακίνητα υψηλότατης αξίας-μην ξεχνάμε ότι ο ΟΤΕ έχει κατά κύριο λόγο ιδιόκτητα κτήρια στα καλύτερα σημεία των πόλεων- και με την άμεση εκμετάλλευση τους (πώληση ή ενοικίαση δεν έχει σημασία) η DEUTCHE TELECOM καλύπτει άμεσα το κόστος "αγοράς" του ΟΤΕ χωρίς κατ ουσία να έχει βάλει το χέρι στην τσέπη. Ταυτόχρονα βάζοντας τους υπάλληλους αυτούς στο δίλλημα "διάλυση του σπιτιού σου η παραίτηση" πετυχαίνει μια σημαντική μείωση προσωπικού χωρίς καν το κόστος των αποζημιώσεων. Με την τακτική μάλιστα της μυστικότητας μέχρι την τελευταία στιγμή αποφεύγει οποιαδήποτε πιθανότητα έγκαιρης αντίδρασης από το προσωπικό. Την ιδία στιγμή το υπόλοιπο προσωπικό τρομοκρατείται από αυτό που έπαθαν "οι άλλοι" και γίνονται πιο υπάκουοι σκλάβοι για να μην πάθουν τα ίδια».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

>> ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η...ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ!!!
ΕΔΩ, ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ...ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ!!!
ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ >> ΟΤΙ ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ...ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο...ΟΤΕ ΣΕΡΒΙΩΝ !!!
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ! ! ! !
(οπως λεει και στην διαφημιση cosmote ο Χιμπατζής)......