η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΟΖΑΝΗΣ για αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων


Ανακοίνωση κατά της Αστυνομίας για τη συμπλοκή με τους 6 νεαρούς- «Οι αυθαιρεσίες αστυνομικών οργάνων πρέπει να σταματήσουν»!

 Σε μια περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της βίαιης καταστολής όλων των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. 


Σε μια περίοδο που στην κριτική και καταγγελία των βάρβαρων μέτρων που εξαθλιώνουν κι άλλο τον Ελληνικό λαό και η κυβέρνηση μέσω Κεδίκογλου-Δένδια απαντά με γκεμπελίστικης έμπνευσης χαλκεία, φαίνεται να ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο τρομοκράτησης, ειδικά της νέας γενιάς, με φαινόμενα βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς από  όργανα της τάξης και στην Κοζάνη. Σε μια πόλη που οι κάτοικοί της και όσοι φιλοξενούνται σ΄ αυτήν (φοιτητές, μετανάστες κ.ά.) δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα, πολλά ερωτηματικά προκαλεί η βίαιη και ανάρμοστη συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απέναντι σε ομάδα νεαρών (ανάμεσά τους και δύο μεταναστών δεύτερης γενιάς που κινδυνεύουν με απέλαση) την προηγούμενη βδομάδα τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης.Οποιαδήποτε ενέργεια που διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών είναι αποδεκτή. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτές συμπεριφορές που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια των πολιτών. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να στοχοποιείται και να γίνεται δέκτης απαράδεκτων συμπεριφορών από αστυνομικά όργανα, επειδή ενδεχομένως σε κάποιους δεν αρέσει το ντύσιμο, το μαλλί, η καταγωγή ή τα ίδια τα «πιστεύω» του. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη δημοκρατική κοινωνία της Κοζάνης. Οι διώξεις τέτοιου τύπου και οι αυθαιρεσίες αστυνομικών οργάνων πρέπει να σταματήσουν τώρα, ώστε και η ασφάλεια των πολιτών να εξασφαλισθεί και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να προστατευθούν.Κοζάνη 30/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: