Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Να αποτραπεί η απόσυρση του δημοσίου από τα ΕΛΠΕ



ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο.

Με πρόσχημα την αναζήτηση Στρατηγικού Εταίρου για τα  ΕΛΠΕ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταμόρφωσε την ήδη απαξιωμένη και κλειστή PETROLA σε συνέταιρο των ΕΛΠΕ αντί πενιχρού ανταλλάγματος. 
Με πρόσχημα την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσε στον όμιλο Λάτση μεγαλύτερο πακέτο μετοχών καθώς και την διοίκηση της εταιρείας.

 
Αφού οι δύο συνομιλητές του ομίλου Λάτση συνεταιριστήκαν με την ΔΗΜΑΡ για να φτιάξουν την τρικομματική κυβέρνηση του ξεπουλήματος της χώρας την 29/01/2013 οδηγούν το δημόσιο σε ολοσχερή έξοδο από τα ΕΛΠΕ.
Μετά την αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων το δημόσιο όχι μόνο θα χάσει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο χωρίς αντάλλαγμα, αλλά και την δυνατότητα που έχει μέχρι σήμερα να ελέγχει, να εποπτεύει και να παρεμβαίνει στο κρίσιμο και στρατηγικής σημασίας ζήτημα της εξασφάλισης του εφοδιασμού της χώρας με υγρά καύσιμα. Το ζήτημα αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας γιατί είναι συνυφασμένο τόσο με την ενεργειακή επάρκεια κάθε σπιτιού , βιοτεχνίας και βιομηχανίας όσο και με την δυνατότητα της χώρας να ασκεί εξωτερική πολιτική.
Καταγγέλλουμε την πολιτικά, οικονομικά και αναπτυξιακά εγκληματική ενέργεια της συγκυβέρνησης και τονίζουμε ότι δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα η Ν.Δ. το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η ΔΗΜ.ΑΡ. να ξεπουλήσουν τα ΕΛ.ΠΕ. και να αναγάγουν αρχικά τον Όμιλο Λάτση και μεθαύριο το νέο ιδιοκτήτη σε μοναδικό ρυθμιστή των εξελίξεων στην ΕΛ.ΠΕ. και να στερήσουν την δυνατότητα του δημοσίου για ουσιαστική παρέμβαση στο κρίσιμο και στρατηγικής σημασίας τομέα των υγρών καυσίμων.
Δεδομένου ότι ήδη ερευνάται από την Εισαγγελία Αθηνών, αν κατά τις προηγούμενες μεταβιβάσεις των μετοχών και της διοίκησης των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση, διαπράχθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις, εκτός όλων των άλλων συνιστά και ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης η σχεδιαζόμενη απόσυρση του δημοσίου από τα ΕΛΠΕ η οποία θα ολοκληρωθεί με την μεταβίβαση και των υπολοίπων μετοχών σε ένα επιχειρηματικό όμιλο οι προηγούμενες ενέργειες του οποίου ελέγχονται για την νομιμότητα τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους τους προειδοποιούμε να ματαιώσουν την αυριανή Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ και να μην προχωρήσουν στο έγκλημα της άνευ όρων παράδοσης των ΕΛΠΕ σε ιδιώτες επιχειρηματίες διαφορετικά οι ευθύνες τους είναι βαρύτατες
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι η διατήρηση των ΕΛ.ΠΕ. υπό δημόσιο έλεγχο αποτελεί στρατηγικής σημασίας ζήτημα, για την ενεργειακή πολιτική της χώρας και για την ανάκαμψη της οικονομίας και δεν πρόκειται να αναγνωριστούν τέτοιου είδους καταστροφικές και παράνομες ενέργειες.
Καλούμε τους βουλευτές, τα μέλη του ΔΣ της ΕΛ.ΠΕ τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην διοίκηση της εταιρείας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους καταναλωτές να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη 29/1/2013 αυτό το οικονομικό έγκλημα της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: