Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δεξιά και βία

Δεκαετίες τώρα το κόμμα της τάξης, τις παραδόσεις του οποίου συνεχίζει σήμερα το σινάφι του Δένδια και του Σαμαρά, έχει τη βία ευαγγέλιο. Από το φακέλωμα μέχρι τα βασανιστήρια, από την αιματηρή καταστολή μέχρι τα τρίκυκλα, από το σακάτεμα μέχρι τις δολοφονίες, η Δεξιά ταυτίζει τον εαυτό της με τη νομιμότητα και τη νομιμότητα με τη βία. Αν αμφιβάλλει κανείς, ας ρίξει μια ματιά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία.
Ας είμαστε όμως δίκαιοι: Η Δεξιά δέρνει και σκοτώνει όλα αυτά τα χρόνια για καλό σκοπό. Η βία της ήταν πάντα απάντηση στη βία της Αριστεράς. Οι αριστεροί ήταν άξιοι της τύχης τους γιατί ερωτοτροπούσαν με τη βία, επεδίωκαν την βιαία ανατροπή του καθεστώτος, παραβίαζαν τους νόμους, αμφισβητούσαν τη νομιμότητα. Άρα η βία της Δεξιάς ήταν νόμιμη βία, απάντηση του κράτους (με τη συνδρομή του παρακράτους) στη βία της Αριστεράς. Όπερ έδει δείξαι.
 
Να κάτσεις και να πεις τώρα σε ένα κουτοπόνηρο Φουσέ τύπου Κεδίκογλου ότι η βία της Αριστεράς δεν ήταν παρά ένα δεξιό κατασκεύασμα, πρόσχημα για να κόβονται αριστερά κεφάλια, θα χάσεις τα λόγια σου. Όπως κι αν πεις ότι η Αριστερά ποτέ μετά τον εμφύλιο δεν είχε παρτίδες με τη βία -και όποτε η βία εμφανίστηκε με αριστερό πρόσωπο ή προσωπείο, την καταδίκασε αποφασιστικά. Γιατί ξέρει καλά από την ίδια της την πείρα ποιον βολεύουν, ωφελούν και από ποιους συχνά καθοδηγούνται οι πράξεις ατομικής τρομοκρατίας.
Και νά που είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η Δεξιά καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε φτώχεια, απελπισία, ακόμα και θάνατο. Επιβάλλει με μέσα βίας μια πολιτική βίας. Ε, λογικό, με τη λογική της, είναι και να ανασύρει από τα χρονοντούλαπα τα παραμύθια περί αριστερής βίας. Περί υπόθαλψης από την Αριστερά πράξεων τρομοκρατίας που βολεύουν τη Δεξιά. Μας περνούν δηλαδή και για βλάκες...
Ξέρετε τι αποδεικνύουν αυτές οι ασχήμιες; Πρώτον, ότι ετοιμάζουν ακόμα πιο άσχημα πράγματα για τον λαό. Δεύτερον, ότι ετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερες ασχήμιες καταστολής. Και τρίτον, ότι η ασχήμια της προβοκάτσιας εξακολουθεί να είναι στο πολιτικό τους DNA. Η Δεξιά εξακολουθεί δηλαδή να είναι όχι μόνο κόμμα της βίας, αλλά και της πολιτικής ασχήμιας. Δείτε τον Δένδια ομιλούντα περί νομιμότητος και θα καταλάβετε...

από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: