η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Τελικά τι είναι "ελεγχόμενη υλοτομία;"Με την κοινή λογική, "ελεγχόμενη υλοτομία" είναι η ξύλευση μιας δασικής έκτασης από εξειδικευμένα συνεργεία που εποπτεύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και βασίζονται σε ανάλογες μελέτες. Πρώτιστος στόχος θα πρέπει να είναι η εξυγίανση - ανανέωση του δάσους και συνεπώς η περαιτέρω ανάπτυξή του. Πάντα με την κοινή λογική θα πρέπει να αφαιρούνται-κόβονται από τα πυκνοφυτεμένα σημεία τα πλέον ασθενικά, ξερά, υπερήλικα ή λοξά δέντρα και να αφήνονται περίπου ανά 3-4 μέτρα τα υγιέστερα.
Τι γίνεται στην πραγματικότητα;
Ενδεικτική η εικόνα με 5-6 αδύναμα δέντρα και πολλαπλάσια κομμένα σε 150-200 τ.μ., που δημιουργούν την εντύπωση του ξέφωτου!
Ένα μικρό δείγμα οι συνημμένες ΦΩΤΟ και το ΒΙΝΤΕΟ…
Που; Λίγη σημασία έχει…


ΥΓ. Κατανοούμε τις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών περιοχών για καυσόξυλα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία της ανόδου της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και της γενικότερης κρίσης.
Κατανοούμε επίσης τις προσπάθειες των υπευθύνων να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή και να αποτρέψουν παράλληλα κρούσματα παράνομης υλοτομίας, πριν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.
Η λύση στα παραπάνω είναι προφανής. Καλύτερη εποπτεία…
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: