Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

και το Εργατικό κέντρο Κοζάνης για την ημέρα της γυναίκας ...

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης  εκφράζει το σεβασμό και τη στήριξη στον αφανή καθημερινό αγώνα της γυναίκας που:
•    Παλεύει για το δικαίωμα στην ουσιαστική ισότητα και την ίση μεταχείριση που αγωνίστηκε να κατακτήσει, σε μία περίοδο ισοπεδωτικών οικονομικών πολιτικών για την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια.
•    Απαιτεί να εργάζεται με αξιοπρέπεια και όρους ισότητας σ’ένα περιβάλλον απόλυτης κρατικής και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.


•    Ανταποκρίνεται στους πολλαπλούς ρόλους που ακόμα επωμίζεται, παλεύοντας διαρκώς τα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και προκαταλήψεις για το ρόλο της γυναίκας, που καμία πολιτική μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει.
•    Απαιτεί να ζει με αξιοπρέπεια και με σεβασμό στην προσωπικότητά της, ενώ καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενετήσιου προσανατολισμού, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.
•    Αγωνίζεται να μην απομονωθεί κοινωνικά και να ακουστεί η φωνή της, συμμετέχοντας στη συλλογική δράση και διεκδικώντας την εκλογή της σε θέσεις ευθύνης.
Η γυναίκα στην Ελλάδα του 2012, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών, της μισθολογικής ανισότητας, της επαγγελματικής στασιμότητας, της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εφεδρείας, των απολύσεων, της ανεργίας, των πολλαπλών διακρίσεων, της στέρησης κοινωνικών παροχών, των μειωμένων ασφαλιστικών προσδοκιών, της έλλειψης δημόσιων δομών φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια, της ανεπάρκειας δημόσιας φροντίδας υγείας, της ψυχικής βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της κοινωνικής απομόνωσης και της περιθωριοποίησης, είναι ΗΡΩΙΔΑ.
Καλούμε όλες τις γυναίκες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να συμμετέχουν στους συλλογικούς αγώνες για αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Τα συνδικάτα ενισχύουν, προωθούν και προστατεύουν τη γυναικεία συμμετοχή, ενισχύοντας την παρουσία γυναικών στις διοικήσεις τους.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης,    θα συνεχίσει τον αγώνα για την προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας, για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Για μια πολιτική κοινωνικής ασφάλειας υπέρ των γυναικών, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: