η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ένταξη δύο έργων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής ΑνάπτυξηςΔύο σημαντικά έργα του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού συνολικού προϋπολογισμού 1.008.000€ εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 "Αλέξανδρος Μπαλτατζής".  
Πιο συγκεκριμένα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση των σχετικών προτάσεων από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν τα έργα: α) Προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Βελβεντού προϋπολογισμού 608.000€ και β) Ανάπλαση Κέντρου Οικισμού Αγίας Κυριακής προϋπολογισμού 400.000€.


  Το πρώτο έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Βελβεντού περιλαμβάνει την τοποθέτηση υδρομετρητών σε όλες τις παροχές άρδευσης καθώς και την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων.
  Μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με την οποία επιτυγχάνεται η ορθολογική χρήση και η εξοικονόμηση στην κατανάλωση των υδάτινων πόρων. Ταυτόχρονα μειώνεται το κόστος παραγωγής για τους αγρότες με ότι αυτό συνεπάγεται στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα της περιοχής.
  Σημαντικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει η Ανάπλαση του Κέντρου στον Οικισμό της Αγ. Κυριακής καθώς προβλέπεται η πλακόστρωση εσωτερικών διαδρομών του Οικισμού, η κατασκευή χώρων πράσινου, η τοποθέτηση καθιστικών, η κατασκευή βρυσών και η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.  
  Η ένταξη των δύο παραπάνω έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 ΄΄Αλέξανδρος Μπαλτατζής΄΄ έρχεται να επιβεβαιώσει την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την ουσιαστική υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού και γενικότερα της τοπικής οικονομίας με συγκεκριμένα έργα και πρωτοβουλίες όπως επίσης και την αξιοποίηση-διατήρηση της τοπικής παραδοσιακής κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: