Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ


Η νέα δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων. Η άρχουσα αστική τάξη, το ελληνικό κεφάλαιο υπηρετώντας τα άθλια ιδιοτελή τους συμφέροντα και τις δεσμεύσεις τους με το ξένο κεφάλαιο, παρʼ ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως η πολιτική των μνημονίων είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, συνεχίζουν την προσπάθεια εξαπάτησης της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων, της νεολαίας και των μικρομεσαίων με το υποκριτικό πρόσχημα της «σωτηρίας της χώρας».

Το μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα, όταν στο όνομα των ανέργων και της ανεργίας περικόπτει το επίδομα ανεργίας, συνθλίβει μισθούς και συντάξεις, καταστρέφει το μέλλον της νεολαίας, βυθίζει στην απόλυτη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, αφήνοντας άθικτα τα κρατικοδίαιτα συντεχνιακά αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ψεύδονται ασύστολα γιατί ξέρουν πολύ καλά πως αυτό που στοχεύουν δεν είναι η «ανάπτυξη», όπως παπαγαλίζουν καθημερινά οι δοσίλογοι που παριστάνουν τους σωτήρες και τα τσιράκια τους στα μέσα ενημέρωσης. Επιδιώκουν το βάθεμα της κρίσης μέσα από την ανελέητη λεηλασία και εξαθλίωση της εργασίας και την εργασιακή ζούγκλα που θεσμοθετούν, με μοναδικό στόχο το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο να αυξήσει τα ήδη αμύθητα κέρδη του και τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες.

Έτσι, έχοντας οδηγήσει στη χρεοκοπία την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, έχοντας δημιουργήσει μια πραγματική κοινωνική έρημο, τότε και μόνον τότε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο θα επενδύσουν για ένα νέο κύκλο «ανάπτυξης» και κερδοφορίας. Τότε ίσως διαθέσουν κάποια ψίχουλα της «ανάπτυξης» των κερδών τους στα εξαθλιωμένα θύματά τους. Είναι κάτι που το λένε δημόσια έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι που σέβονται στοιχειωδώς την επιστημοσύνη τους και όχι μόνο αριστεροί και κομμουνιστές.

Έχουμε πόλεμο διακηρύσσουν, και είναι αλήθεια: έχουν κηρύξει τον πιο άγριο ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα. Είτε υποταγμένοι, είτε αγανακτισμένοι, αν δεν τους ανατρέψουμε τα θύματα θα είμαστε εμείς. Στη δική τους μαύρη ταξική συσπείρωση να αντιτάξουμε τη δική μας ταξική εργατική λαϊκή συσπείρωση.

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

 

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ



--

http://elasykozanis.blogspot.com/


"Ξαφνιάζονται οι άνθρωποι σαν ακουστεί

το Εμπρός επαναστάτες

ξαφνιάζονται σαν ακουστεί Ελευθερία.

 [...]

Μην αμελήσετε.

Πάρτε μαζί σας νερό.

Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία".

Μ. Κατσαρός "Κατά Σαδδουκαίων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: