Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι "μπαχαλάκηδες" του υπουργείου Παιδείας!

Με φωτοτυπίες, αντί για βιβλία, θα κάνουν φέτος μάθημα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
"Στο σπίτι σου και με τον κηδεμόνα σου", λένε οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές που ασκούν πλημμελώς τα σχολικά καθήκοντα τους.
Η επισήμανση αφορά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο απασχολημένο όλο το καλοκαίρι με τον νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αμέλησε να ασχοληθεί με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τα σχολεία άνοιξαν, αλλά οι μαθητές θα κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες! Βιβλία γιοκ.
Τα νέα σχολικά βιβλία δεν προβλέπεται να τυπωθούν τη νέα σχολική χρονιά, αλλά τη νέα χρονιά..
Η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη χάρτου. Το υπουργείο ξέμεινε από χαρτί. Κι αυτό γιατί σημειώθηκαν, λέει, νομικές επιπλοκές σε δυο διαγωνισμούς προμηθειών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων, ακόμη κι αν τις επόμενες ημέρες αρχίσουν να δουλεύουν οι μηχανές στις εκτυπωτικές τους εγκαταστάσεις, ούτε τον Νοέμβριο δεν θα φτάσουν τα βιβλία στους μαθητές!
Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011. Μπορεί οι πρόγονοι μας να είχαν λύσει το ζήτημα της γραφής προ 2.500 ετών, οι επίγονοι όμως ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι συνεχίζουν και συμπεριφέρονται ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους και να ομιλούν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και για το όραμα τους για την παιδεία. 
"Στο σπίτι και με το κηδεμόνα σου» λένε οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές που ασκούν πλημμελώς τις σχολικές τους υποχρεώσεις.
Τις ίδιες ευθύνες που αναλαμβάνουν τα παιδιά δεν πρέπει να επωμισθούν και οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας;
Τα υπηρεσιακά στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την έκδοση των σχολικών βιβλίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας δεν πρέπει να πάνε σπίτι τους και να επιστρέψουν με τον κηδεμόνα τους;
Τις ίδιες ευθύνες που αναλαμβάνουν τα παιδιά δεν θα έπρεπε να επωμισθεί και η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου;
Εκτός κι αν για τους πολιτικούς μας υπάρχει ασυλία. (μάγος είσαι Κώστα; ή ...ρητορεύεις ερωτώμενος;)

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά από την Κοζάνη στο Ινστιτούτο Νεολαίας της Άννας...
Από το parapolitiki.com

H Παραπολιτική ήταν το πρώτο μέσο που αποκάλυψε το σκάνδαλο των διορισμών χωρίς ΑΣΕΠ και μέσω συνέντευξης στο Ινστιτούτο Νεολαίας, ενός φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας. Το Υπ.Παιδείας απάντησε δυο φορές στα όσα καταγγείλαμε χρησιμοποιώντας ψεύδη (εδώ). Μένει να δούμε αν και τι θα απαντήσουν στην αποκάλυψη που ακολουθεί.
Στο σύνδεσμο http://www.neolaia-pasok.gr/?p=225 έπεσα πάνω σε...
μια ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κοζάνης από την οποία κατάγεται η Άννα Διαμαντοπούλου. Ρίξτε μια ματιά στα δυο πρώτα ονόματα που υπογράφουν:
Και τώρα δείτε τις λίστες των επιτυχόντων στο διαγωνισμό πρόσληψης στο Ινστιτούτο Νεολαίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Τα σχόλια δικά σας.
* 1. Η ΝΙΚΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ είναι η κόρη της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, της κ.Ζυγούρη.Αξιοκρατία στον καιρό του μνημονίου.Φανταστείτε τι θα γινόταν σε άλλες εποχές.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Τις "άλλες εποχές" τις ζήσαμε και ξέρουμε ήδη τί κάναν ΟΛΟΙ τους. Το θέμα όμως είναι ΤΩΡΑ, σήμερα, που η Αννούλα έχει αφήσει χωρίς βιβλία τα σχολείατώρα φαίνεται το μέγεθος της αναισχυντίας τους και της γαμημένης κομματοκρατίας