η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μπράβο Αννούλα που δεν ξεχνάς τα παιδιά από την πατρίδα

Μπορεί να ξέχασες βέβαια να ελέγξεις έγκαιρα εάν είχαν ετοιμαστεί τα βιβλία, αλλά δεν πειράζει, αυτή η κίνησή σου δείχνει την προσήλωσή σου στον τόπο που σε γέννησε και αυτό φανερώνει μεγάλη ευαισθησία. Μόνο που σε πήραν χαμπάρι ... Το ρεπορτάζ του tsantiri.gr και της Ελευθεροτυπίας

BOMBA KAI ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Η Ελληνίδα Σεγκολέν την ώρα που η Ελλάδα είναι οικονομικό πτώμα πήγε να κάνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε πασοκόπαιδα!

H Σεγκολέν της Κοζάνης, Άννα Διαμαντοπούλου, πήγε να διορίσει στο υπό κατάργηση Ινστιτούτο Νεολαίας,  μέσω της προκήρυξης 150 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ, κάτι ατίθασα καλόπαιδα-πασοκόπαιδα.
Το θέμα που ανέδειξε ο διαδικτυακός τόπος
tsantiri.gr, έρχεται να το στοιχειοθετήσει με ρεπορτάζ της στη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" η Βασιλική Σιούτη>
Ο απίθανος διαγωνισμός για το Ινστιτούτο Νεολαίας με τους 150... πράσινους επιτυχόντες ακυρώθηκε λόγω καταγγελιών

Εκατόν πενήντα προσλήψεις με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ επιχείρησε να κάνει, εν μέσω θέρους, ο εποπτευόμενος από το υπουργείο Παιδείας οργανισμός «Ινστιτούτο Νεολαίας», παρ' ότι βρίσκεται στη λίστα με τους υπό κατάργηση οργανισμούς.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Νεολαίας, το οποίο εποπτεύει, μαζί με τον πρώην πρόεδρο, Κυριάκο Πιερακκάκη. Υστερα από πλήθος καταγγελιών περί απόπειρας διορισμού «ημετέρων» και ενστάσεις για τον τρόπο επιλογής (οι εξεταζόμενοι διαγωνίστηκαν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους) κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχε φτάσει και στ' αφτιά των αρμοδίων της τρόικας, ο διαγωνισμός, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Παιδείας, τελικά ακυρώνεται. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσουν τα προγράμματα για τα οποία θα γίνονταν οι προσλήψεις.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου (4/6/2011) ο Θ. Πάγκαλος έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πρώτους 135 οργανισμούς που θα καταργούνταν ή θα συγχωνεύονταν. Ανάμεσά τους βρισκόταν και το «Ινστιτούτο Νεολαίας» που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας. Ενα μήνα μετά ((4/7/2011) το υπό κατάργηση «Ινστιτούτο Νεολαίας» προκήρυξε 150 νέες προσλήψεις για «τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας». Με αυτήν ζητούνταν απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και λυκείου έως 45 ετών.
Τι δουλειά θα έκαναν οι προσληφθέντες; Σύμφωνα με την περιγραφή του Ινστιτούτου, θα παρείχαν πληροφορίες σε νέους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σχετικά με το πλαίσιο που αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Επίσης, θα στελέχωναν γραφεία επαφής με το κοινό και θα σχεδίαζαν εκδηλώσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Συνεργάτες της Αννας Διαμαντοπούλου αναφέρουν ότι η ιδέα γεννήθηκε στην υπουργό ύστερα από επίσκεψή της στη Σίλικον Βάλεϊ.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουλίου και για τις 150 θέσεις το Ινστιτούτο δέχθηκε 4.369 αιτήσεις. Οι υποψήφιοι πέρασαν από ηλεκτρονική δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων, η οποία έγινε από τον υπολογιστή του σπιτιού τους. Στη συνέχεια οι επιτυχόντες της δοκιμασίας θα περνούσαν από προφορική συνέντευξη με τη οποία θα γινόταν και η τελική επιλογή. Οι διαδικασίες αυτές όμως θεωρήθηκαν αδιαφανείς και διαβλητές από πολλούς υποψήφιους, οι οποίοι (ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των επιτυχόντων, στην οποία βρίσκονταν συγκεκριμένα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, συγγενείς και φίλοι) υπέβαλαν ενστάσεις (50 ευρώ η μία κόστιζαν) και κατήγγειλαν τον διαγωνισμό.
Ο Γ. Π. (επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του) που διαθέτει πτυχίο, μεταπτυχιακό και δέκα χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως σύμβουλος επιχειρήσεων, είναι ένας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν πέρασε και κατήγγειλε τη διαδικασία. «Οι ερωτήσεις ήταν παντελώς άσχετες με το αντικείμενο, αφορούσαν μαθηματικά, τριγωνομετρία κ.ά., ενώ ο καθένας μπορούσε να έχει δίπλα του καθηγητές, βιβλία, βοηθήματα και οποιονδήποτε ήθελε για να τον βοηθήσει, καθώς απαντούσε από το σπίτι. Η εξέταση παρότι κρατούσε μόνο 35 λεπτά από την ώρα που ξεκινούσες, έδινε τη δυνατότητα να εξεταστείς όποτε ήθελες μέσα σε ένα τρίωρο, οπότε κάλλιστα κάποιος μπορούσε να δώσει τα θέματα σε έναν φίλο ή συγγενή του και αυτός να μπει στο σύστημα προετοιμασμένος».
Ο Γ. Π. ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες υπάρχουν πολλά μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αλλά και γιοι και κόρες συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος. Καταγγέλλει μάλιστα ότι οι τρεις επιτυχόντες του νομού Κοζάνης (εκλογική περιφέρεια της υπουργού) ανήκουν και οι τρεις στο ΠΑΣΟΚ.
Η «Κ.Ε.» επιχείρησε να θέσει τα σχετικά ερωτήματα στον πρόεδρο του υπό κατάργηση ινστιτούτου, Μ. Γεωργακά, αλλά εκείνος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και μας παρέπεμψε στο νομικό σύμβουλο, Χαρ. Συμεωνίδη.
Ο νομικός σύμβουλος του «Ινστιτούτου Νεολαίας» όταν ρωτήθηκε γιατί προκήρυξαν προσλήψεις αφού το Ινστιτούτο θα καταργούνταν, απάντησε ότι «οποιοδήποτε έργο ήταν σε εξέλιξη, θα το συνέχιζε ο φορέας που θα υποκαθιστούσε το Ινστιτούτο, όπως και τα υπόλοιπα που τρέχουν ήδη».
Οσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τον διαγωνισμό να ακυρώνεται μετά τις καταγγελίες και τις ενστάσεις που έχουν γίνει, ο κ. Συμεωνίδης επικαλείται ως λόγο ματαίωσης τη μείωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
«Οι προσλήψεις αυτές είχαν δρομολογηθεί από το Φλεβάρη» αναφέρει συνεργάτης της υπουργού Παιδείας, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός θ' ακυρωθεί και υποστηρίζει ότι τα κονδύλια που αξιοποιεί το ινστιτούτο «είναι κυρίως του ΕΣΠΑ».
Επιφυλάξεις για την απόπειρα προσλήψεων με το συγκεκριμένο τρόπο, ωστόσο, έχουν κρατήσει -με εμφανή τρόπο- ακόμα και στελέχη της Ν. ΠΑΣΟΚ, όπως η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας, Κική Παπαδάκη. «Σε μια περίοδο που ο πολίτης έχει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, καθένας που φέρει την πολιτική ευθύνη, πρέπει να δίνει απαντήσεις, όπου υπάρχουν κενά» δηλώνει.
Θόρυβος όμως είχε δημιουργηθεί και για τον πρώην πρόεδρο του Ινστιτούτου, Κυρ. Πιερακκάκη, όταν αναφέρθηκε ότι υπηρετούσε ταυτόχρονα τη στρατιωτική του θητεία, καθώς και για τη διαδικασία αντικατάστασής του -εκτός opengov. Ο Χ. Συμεωνίδης αναφέρει ότι ο πρώην πρόεδρος έφυγε, γιατί έπρεπε να «υπηρετήσει την πατρίδα» και, τι πιο απλό; Αντικαταστάθηκε από τον δεύτερο τη τάξει στο διοικητικό συμβούλιο. Ο νομικός σύμβουλος του ινστιτούτου δηλώνει μάλιστα ότι ο πρόεδρος του δ.σ. Μ. Γεωργακάς και τα υπόλοιπα μέλη εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνονται .
Με μια ματιά στην ιστοσελίδα diavgeia.gr (που μόνο ελάχιστα κυβερνητικά έξοδα ανεβαίνουν τελικά) βρίσκει κανείς πάντως, αρκετά τσουχτερούς λογαριασμούς κινητών των στελεχών του Ινστιτούτου που πληρώνονται από το Δημόσιο, αλλά και πλήθος άλλων δαπανών με ενδιαφέρον για έναν υπό κατάργηση οργανισμό, όπως μεμονωμένες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, εκμίσθωση εκκλησιαστικών ακινήτων κ.ά.

Πολλά είναι τα email που έχουμε λάβει τις τελευταίες μέρες στο tsantiri.gr και «μιλάνε» για σκανδαλώδεις προσλήψεις στο Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της προκήρυξης 150 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ στα πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας». Η προκήρυξη περιλαμβάνει δύο φάσεις: Η πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε ήδη προέβλεπε την διεξαγωγή ηλεκτρονικής διαδικασίας ώστε να γίνει το πρώτο ξεδιάλυμα 300 επιτυχόντων. Στη δεύτερη φάση μέσω συνεντεύξεων(!!!) θα προσληφθούν με 2χρονες συμβάσεις 150 επιτυχόντες.
Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για αξιοκρατία στην προκήρυξη, το tsantiri.gr ερευνά διεξοδικά τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στα χέρια του και πραγματικά έχουμε φρίξει. Αναφέρουμε ενδεικτικά για να αντιληφθείτε:
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Νομό Κοζάνης (Νομός από τον οποίο κατάγεται η υπουργός Παιδείας και στον οποιο διετέλεσε βουλευτής και νομάρχης) από όλους τους υποψηφίους οι επιτυχόντες ήταν μόνο τρεις και συγκεκριμένα οι Αλέξανδρος Μελαχροινός, Σταμάτη Μαρία και Γρηγοριάδης Γιάννης. Θέλετε να μάθετε τις ιδιότητες των τριών επιτυχόντων;
ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ (Αναπληρώτρια Γραμμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρίκτρια της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
Τα ονόματα των επιτυχόντων μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε στο site του ινστιτούτου www.ify.gr
Η υπουργός των φωτοτυπιών, των DVD και του νομοσχεδίου των ΑΕΙ η οποία κατηγορεί καθημερινά τις φοιτητικές παρατάξεις, και η οποία από ότι φαίνεται στην πράξη δημιουργεί έναν σκληρό κομματικό μηχανισμό, τι έχει να πει για όλα αυτά; Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις αναμένονται ραγδαίες…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη της κ. Ζυγούρη(Νικολή Αναστασία του Ευθυμίου)περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, είναι πρώτη επιτυχούσα.Αξιοκρατία.