Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Εκθεση τοπικών αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων στα Σέρβια

Τοπικά Προϊόντα και εθελοντισμός
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3 & 4 Σεπτεμβρίου η «1η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων» στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων. Πλήθος κόσμου και τις δύο ημέρες επισκέφθηκε τα περίπτερα των εκθετών και απόλαυσε τα δημοτικά και ποντιακά συγκροτήματα μορφωτικών συλλόγων της περιοχής και άλλα δρώμενα. Τα θετικά σχόλια, τόσο των επισκεπτών, όσο και των εκθετών και των επισκεπτών, φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν στους εθελοντές και τις εθελόντριες του συλλόγου «Σέρβια εν δράσει», που παρά το ότι δεν είχαν πρότερη εμπειρία, με προσπάθεια και αυταπάρνηση, κατάφεραν να ανταποκριθούν με το παραπάνω στις απαιτήσεις της οργάνωσης και της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων του διημέρου. Ο εθελοντισμός είναι γνώρισμα των υγειών κοινωνιών, είναι η ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στον τόπο του.  

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιο Κοσματόπουλο. Την πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου ‘’Σέρβια Εν Δράσει’’  εξήρε κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού επισημαίνοντας ότι «είναι από τις προσπάθειες που είναι υποχρέωση του Δήμου να τις στηρίζει και να τις αναδεικνύει καθώς πετυχαίνουν έναν διττό στόχο. Αφενός μεν προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας με οργανωμένο τρόπο και αφετέρου στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθελοντικής δράσης και ενεργοποίησης  των πολιτών. Σε ανάλογες πρωτοβουλίες η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι είναι κοντά και θα συνεχίσει να είναι στηρίζοντας τις είτε οικονομικά είτε σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού όπως και έγινε με την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Βιοτεχνίας. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε την επόμενη φορά να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις δίνοντας έτσι και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».
Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων, και ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος προσωπικά: ευχαριστεί τους Εκθέτες που έλαβαν μέρος, το σύλλογο «Σέρβια εν Δράσει»  για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη του και διαβεβαιώνει για την αμέριστη συμπαράστασή και βοήθειά του και στις επόμενες διοργανώσεις, καθώς και σε κάθε άλλη εθελοντική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.


Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων, και ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος προσωπικά: ευχαριστεί τους Εκθέτες που έλαβαν μέρος, το σύλλογο «Σέρβια εν Δράσει»  για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη του και διαβεβαιώνει για την αμέριστη συμπαράστασή και βοήθειά του και στις επόμενες διοργανώσεις, καθώς και σε κάθε άλλη εθελοντική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο να λέμε τα καλά, αλλά και τα αρνητικά.Το κυριότερο, η προχειρότητα στην οργάνωση των εγκαινίων, δεν υπήρχε ενα ψαλίδι για να κοπεί η κορδέλα.Επρεπε να φωνάζει ο δήμαρχος, φέρτε ψαλίδι!!!!!!
7 Σεπτεμβρίου 2011 11:00 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Το εγκατελειμένο μπλόγκ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ σήμερα 7/9 φιλοτιμήθηκαν να ενημερώσουν για την Εκθεση που εγινε!!!!! Εβαλαν 15 φωτογραφίες στο μπλόγκ τους, η μία κάτω απο την άλλη, και ενημερώνουν τον κόσμο, για αυτό που εγινε.
Πρίν την εκδήλωση τους, καμμία ανακοινωση απο το μπλόγκ τους για αυτό το γεγονός!!!!
Ενα απαξιωμένο μπλόγκ το ΣΕΡΒΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, δείχνει οτι μόνο σε...δράση δεν είναι στον τομέα της ενημέρωσης...
Τεμπελιά και βαριεστημάδα απο αυτους που το δημιούργησαν.
Καλά που ηταν άλλα μέσα και ενημέρωσαν τον κόσμο!!!!
7 Σεπτεμβρίου 2011 11:23 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Όπως αναφέρει και ο φίλος από πάνω η προχειρότητα ήταν εμφανές.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και προκάλεσε χλευασμό αλλά και αφορμή για πολλά γέλια ήταν διάφοροι εκθέτες .Μιλάμε για super τοπικά προϊόντα.
Διακόσμηση με μπαλόνια οχαχαχαχα. Τοπικότατο από την εταιρια Σερβιομπαλονοκατασκευές .
Αμ το άλλο από την τοπική αυτοβιομηχανία το ακούσατε .
Άντε με το καλό και του χρόνου θα δούμε και έκθετες να εκθέτουν τοπικές ιδέες.
Όσο για το Σέρβια εν δράση αν νομίζετε ότι έχει εθελοντικό ακτιβιστικό πρόσωπο είστε πολύ γελασμένοι. Καθαρή προώθηση προσωπικών συμφερόντων γίνετε και τίποτα περισσότερο .
11:00 π.μ. ---- Όντος μισοτελειωμένο κακάσχημο ημιτελές Blog .
Προτείνω νέο όνομα για το Σέρβια εν Δράση.
Σέρβια εν στάση μιας και όλα είναι στάσιμα.
Τα λέμε του χρόνου. Πολλά φιλιά

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη διοργάνωση και φυσικά ότι ήταν πρωτοβουλία εθελοντών.

Όσο για το μπλογκ του συλλόγου, όντως δεν έχει "ενημέρωση", αλλά είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει στη συνέχεια, ας μείνουμε στην προσφορά αυτών των παιδιών.

Στις κακιούλες sorry αλλά δεν απαντώ (τουλάχιστον εγώ)