Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Περάσαμε από το «νόμιμο και ηθικό» στο ότι το νόμιμο είναι ανήθικο

Η τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την υπόθεση της καταδίκης του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, έχει ως εξής: 
«Είμαι Έλληνας της Μακεδονίας και πρόσφυγας από τη μητέρα μου. Θραξ και όχι Πόντιος. Δεν είμαι ούτε Πόντιος ούτε Πιλάτος… Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ κάποιες αρχές και αξίες.
Δεν πρόκειται για μια προσωπική διαφορά, αλλά για καταδίκη μιας λαϊκιστικής συμπεριφοράς, που αποτελεί έκφραση χρεοκοπίας του παλιού πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, διαφάνεια, όρια στην άσκηση εξουσίας και βέβαια έλεγχο. Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ λένε να παραβούμε το νόμο. Περάσαμε από το «νόμιμο και ηθικό» στο ότι το νόμιμο είναι ανήθικο; Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει κάποιες πρακτικές να καταδικαστούν με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η Κορώνεια δολοφονήθηκε από τις βιομηχανίες, στις οποίες έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο νομάρχης, βάσει νόμου, μπορούσε να αναπέμψει τα πρόστιμα στην αρμόδια υπηρεσία εφόσον έκρινε ότι δεν ήταν σωστά κι όχι να τα μειώσει ο ίδιος.
Εδώ είχαμε μόνιμη πολιτική μείωσης έως και εξαφάνισης προστίμων. Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν εκδώσει πόρισμα για την Κορώνεια, όπου διαπίστωσαν παράβαση καθήκοντος, αφού διαπίστωσαν ότι ο κ. Ψωμιάδης μείωσε τα πρόστιμα στις 10 από τις 17 βιομηχανίες που ρύπαιναν τη λίμνη».

Δήλωση για την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη για δήθεν αντεθνικές τοποθετήσεις του κ. Τρεμόπουλου στο θέμα της FYROM, ο τελευταίος επισήμανε τα εξής:
«Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με στοχοποίησε, καθώς χρειαζόταν έναν εχθρό για να ξεφύγει από τα δύσκολα. Δεν κρίνομαι εγώ και οι θέσεις μου. Ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε ως δήλωσή μου λόγια που δεν έχω ποτέ πει, αλλοιώνοντας ακόμη και την ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ συνέντευξη που αναρτήθηκε σε ένα blog και αναπαρήχθη από διάφορα άλλα. Ακόμη και τώρα, παρόλο που απάντησα, συνεχίζει να πλαστογραφεί τις απόψεις μου. Από κοντά και οι συμπαραστάτες του, το ΛΑΟΣ και η ΝΔ, που από τη θέση στελέχους της ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό», πέρασε στο πρωτοφανές το νόμιμο είναι και ανήθικο!
Υπερψήφισα την Έκθεση Προόδου για τη FYROM, όπως και πέρσι. Για πρώτη φορά εφέτος, οι Πράσινοι του ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισαν τις τροπολογίες της κ. Γιαννάκου από τη ΝΔ και της κ. Κοππά από το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει στην Έκθεση αναφορά ούτε σε έθνος, ούτε σε γλώσσα, ούτε σε ονομασία ως Μακεδονία. Αυτά είναι κατασκευάσματα του κ. Ψωμιάδη και του συστήματός του. Καταδικάζει, η ίδια Έκθεση, την πολιτική Γκρούεφσκι για σύνδεση με τους αρχαίους Μακεδόνες.
Επειδή είμαι θύμα συκοφάντησης, θα υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου στα δικαστήρια. Μέχρι τώρα έκανα μόνο καταγγελίες. Για πρώτη φορά θα κάνω μήνυση στον κ. Ψωμιάδη, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της δικής του υπόθεσης».
Ο κ. Ψωμιάδης στην απάντησή του περιορίστηκε να αναφέρει το ψήφισμα στήριξης που είχε εκδώσει το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπέρ του Μ. Τρεμόπουλου και το οποίο διένειμε, προκειμένου να καταδείξει «την ποιότητα, το DNA και τις θέσεις καθενός». Ο Μ. Τρεμόπουλος τόνισε: «Ευχαρίστησα και ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, αλλά αυτά τα ψηφίσματα αφορούν στήριξη του νομαρχιακού συμβουλίου στην αντιπαράθεσή μου με συγκεκριμένο επιχειρηματία και τεχνική εταιρία, ενάντια στα συμφέροντα που προσπαθούν να οικοπεδοποιήσουν τη Χαλκιδική. Ουδεμία σχέση έχει με τα θέματα τα οποία έθεσα και δεν απαντήθηκαν».
Για τo επεισόδιο στη συνεδρίαση του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διακοπή της τοποθέτησης του κ. Κούτρα όταν μίλησε για «σκάνδαλα και διαφθορά στην οποία βουλιάζει η παράταξη Ψωμιάδη», ο κ. Τρεμόπουλος επισήμανε ότι θα έπρεπε να δοθεί στον κ. Κούτρα η ευκαιρία να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του και να εξηγήσει τι εννοούσε ή με τον τρόπο του να ανασκευάσει τη φράση που πυροδότησε την έκρηξη των συμβούλων της συμπολίτευσης.

web: www. eco-solidarity.org - email: ecology-trem@nath.gr
Θεσσαλονίκη, Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310 421196, 266705, fax 2310 421196

Δεν υπάρχουν σχόλια: