Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

1η ΜΑΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ Νομού Κοζάνης, καλεί όλους τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αγροτικούς συλλόγους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την 1η Μάη που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.
Τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να μετατρέψουμε τις εκδηλώσεις τιμής της φετινής Πρωτομαγιάς σε αφετηρία κοινής αγωνιστικής δράσης και ανάτασης με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΔΝΤ - ΕΕ.

Η επίθεση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών εκφραστών της στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων είναι το ίδιο σκληρή και άγρια όσο και στη μικρή και μεσαία αγροτιά. Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραματικά, τα προϊόντα παραμένουν απούλητα, σαπίζουν στις αποθήκες ή δίνονται σε εξευτελιστικές τιμές στους εμπόρους, αβεβαιότητα υπάρχει για το τι θα απογίνει η νέα σοδειά σε όλα τα προϊόντα μας

Ταυτόχρονα, με τον "Καλλικράτη", έρχονται νέα βάρη στη φτωχή αγροτιά με νέες φορολογίες για τις νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους δήμους. Ενώ με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ανοίγει ο δρόμος για το πιο γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών αγροτών τα αμέσως επόμενα χρόνια, για να συγκεντρωθεί η γη, η παραγωγή και οι επιδοτήσεις στους μεγαλοαγρότες. Την ίδια στιγμή επιχειρηματίες σε μια σειρά δραστηριότητες μετατρέπονται σε αγρότες, ώστε να απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές και μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Κατεδαφίζεται η ασφάλιση με τις εξευτελιστικές συντάξεις πείνας και με την αύξηση των ασφαλίστρων στον ΟΓΑ. Προετοιμάζουν αύξηση των κρατήσεων του ΕΛΓΑ. Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, με συνέπεια οι αγρότες να δαπανούν ολοένα και περισσότερα χρήματα για τις ανάγκες των οικογενειών τους σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία. Ιδιωτικοποιείται και υποβαθμίζεται παραπέρα η Δημόσια Παιδεία. Την ίδια ώρα, για την παρασιτική πλουτοκρατία υπάρχουν επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, νέα προνόμια σε βάρος όσων δικαιωμάτων απόμειναν στους εργαζόμενους και το λαό που μοχθεί και παράγει.

Η ΠΑΣΥ καλεί σε κοινό αγώνα και δράση με τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων, ενάντια στη μοιρολατρία, ηττοπάθεια και συμβιβασμό: Χρειάζεται να κατανοηθεί από πλατύτερες δυνάμεις εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων ότι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείται έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να δώσει λύσεις προς όφελος του λαού παρά μόνο να τους φορτώσει με νέα βάρη. Απαιτείται σήμερα να εναντιωθούμε στα μονοπώλια και τα πολιτικά στηρίγματά τους, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας. Παλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη για μια κοινωνία χωρίς μονοπώλια, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όλοι στους δρόμους! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!





ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ 10:30 πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

10:00 πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: