Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ακόμα ένα έγκλημα της εργοδοσίας στην Κοζάνη

Η εργατική τάξη της περιοχής μας θρηνεί ένα ακόμα μέλος της, θύμα της υπερεκμετάλλευσης και της εργοδοτικής κερδοσκοπικής βουλιμίας! Η εργάτρια Βάια Γκατζιούφα 34 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο εργοστάσιο Alfa δηλητηριασμένη από τεράστια ποσότητα αμμωνίας η όποια έστειλε στο νοσοκομείο άλλους 27 εργαζόμενους!
Το πολικό και εργοδοτικό κατεστημένο της περιοχής μίλησε για επιχείρηση πρότυπο!
Πράγματι αυτή η επιχείρηση είναι το καπιταλιστικό πρότυπο της σύγχρονης επιχείρησης! Της σύγχρονης εργασιακής βαρβαρότητας
Μια επιχείρηση που βλέπει τους εργαζόμενους ως γρανάζια μηχανής στην παραγωγική αλυσίδα, που τους παρακολουθεί όλη την ώρα με τις παλιές και δοκιμασμένες αλλά και τις σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους έτσι ώστε ο εργαζόμενος να αισθάνεται στο σβέρκο του την ανάσα του εργοδότη καθ όλη την διάρκεια της εργασίας και όχι μόνο!
Μια επιχείρηση που εφάρμοσε από την αρχή όλες τις ελαστικές σχέσεις που μας έφεραν στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα (τετράωρα, τριήμερα, εκ περιτροπής εργασία κλπ)
Μια επιχείρηση που ο συνδικαλισμός ήταν απαγορευμένος και ως έννοια και ως λέξη ακόμα!
Μήπως όλα αυτά δεν δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για ένα σύγχρονο, εργατικό, μαζικό, βιομηχανικό ατύχημα;
Σίγουρα έχει τη σημασία του αν η στρόφιγγα άνοιξε από ανθρώπινο χέρι η μόνη της από κάποια βλάβη, αλλά οι σοβαρότερες αιτίες βρίσκονται στην εργασιακή ανασφάλεια και την υπερεκμετάλλευση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι!
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της αδικοχαμένης συναδέλφισσας, ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους συναδέλφους και καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής μας να οργανωθεί, να δημιουργήσει σύγχρονα ταξικά, ανεξάρτητα συνδικάτα και να παλέψει για να αλλάξει αυτή τη σύγχρονη ανθρωποφάγα καπιταλιστική βαρβαρότητα που αφαιρει από την εργατική τάξη εκτός από τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον και στην κυριολεξία τη ίδια τη ζωή των εργαζομένων!

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ / Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: