Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΣΥΝ: Χρειάζονται κίνητρα για να εγκαταλείψουν το Ι.Χ. και όχι για να αγοράσουν άλλο

Οι πολίτες χρειάζονται κίνητρα για να εγκαταλείψουν το Ι.Χ. και όχι για να αγοράσουν κι άλλα, επισημαίνει ο ΣΥΝ, καθιστώντας σαφές ότι "η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του 'κυκλοφοριακού' στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από σοβαρά, μακροχρόνια προγράμματα ενθάρρυνσης της βιώσιμης κινητικότητας, των ήπιων μορφών μετακίνησης, των δημόσιων -καθαρών- μέσων μεταφοράς. Μέτρα σαν αυτά που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Σουφλιάς είναι στην ουσία τους λαϊκίστικα και 'χαϊδεύουν τ' αυτιά' των καταναλωτών μεγάλων εισοδημάτων, ενώ μετακυλίουν το κόστος από την απώλεια δημόσιων εσόδων συλλήβδην στους φορολογούμενους και δυσανάλογα στα λαϊκά στρώματα".
Ταυτόχρονα υπενθυμίζει και "την προ μηνών -εν μέσω και δημοσιονομικής κρίσης- απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Τα μέτρα αυτά αποτελούν το δεύτερο 'δώρο' της κυβέρνησης στους εισαγωγείς αυτοκινήτων, αλλά και τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία".
Οι ρύποι δεν μειώνονται με δηλώσεις και επικοινωνιακές φανφάρες, αλλά απαιτείται δράση, βούληση και προπαντός υπευθυνότητα και συνέπεια, σχολίασε ο Σπ. Κουβέλης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο σύνδεσμος εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για "απόλυτα ορθά και αναγκαία μέτρα".

από την ΑΥΓΗ (23/07/09)

Δεν υπάρχουν σχόλια: