Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Το χιονοδρομικό Βελβεντού είναι φανερά εμπνευσμένο από τα "Παραμύθια της Xαλιμάς"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Έτσι ακριβώς είναι Άρη. Δεν μας έφτανε η κοροϊδία της κεντρικής "αθηναϊκής" πολιτικής έχουμε και τους εδώ αντιπροσώπους της να μας παραμυθιάζουν. Βλέπω το χιονοδρομικό να γίνεται μαζί με το δρόμο Κοζάνη - Σέρβια (σύντομα δηλαδή)

Ήταν 1 Οκτωβρίου του 2005 , όταν πραγματοποιούνταν στο Βελβεντό τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Εταιρείας με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΤΕΕ». Σκοπός της εταιρείας, ήταν (είναι;) η δημιουργία πρότυπου κέντρου χειμερινού και θερινού τουρισμού στην περιοχή Καταφυγίου των Πιερίων.

Η «ΧΚΚΒ ΑΤΕΕ» έχει μετόχους τις γνωστές εταιρίες Doppelmayr (Αυστρία) & GARAVENTA A . G (Ελβετία) με ποσοστό 40% , την ελληνική εταιρία LM ΑΕ με ποσοστό 40%, τον ιδιώτη κύριο Xριστόδουλο Mαρκάλα με ποσοστό 6%, το Δήμο Bελβεντού με ποσοστό 12%, την Περιφέρεια Δυτικής Mακεδονίας με ποσοστό 1% και τον Xιονοδρομικό Σύλλογο Bελβεντού με ποσοστό 1%.Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα πέρα κάποιων αισιόδοξων υποσχέσεων για την υλοποίηση του έργου, "ουδέν το νεότερο" μας λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καταφυγίου Νίκος Κορδώνης και συμπληρώνει ότι μάλλον το έργο βρίσκεται σε "καταστολή" . Παρόμοιες ήταν οι δηλώσεις και άλλων κατοίκων του Καταφυγίου και μάλιστα αρκετοί από αυτούς μας εξέφρασαν την έντονη απαισιοδοξία τους για την υλοποίηση του έργου.Πέρα όλων αυτών, εντύπωση μας προκάλεσε και το γεγονός ότι η επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο της εταιρίας «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΤΕΕ» www.xkkb.gr όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά η συγκεκριμένη διεύθυνση (www.xkkb.gr) είναι διαθέσιμη/ελεύθερη για οποιονδήποτε θέλει να την αγοράσει.

Αφορμή για την ερευνητική μας εξόρμηση στο Καταφύγι στάθηκαν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia τη περασμένη Πέμπτη, όπου έκανε λόγο για Κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ, έναντι των αρχικά προϋπολογιζόμενων 30 εκατ., που πρόκειται να επενδυθούν στα Πιέρια Ορη τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η δυτική Μακεδονία να αποκτήσει -μεταξύ άλλων- το τέταρτο χιονοδρομικό της κέντρο, στην περιοχή του Βελβεντού, το οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί με το μοντέλο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και συμπλήρωσε ότι τα 100 εκατ. ευρώ δεν θα επενδυθούν μόνο στο χιονοδρομικό κέντρο καθεαυτό, αλλά και σε ένα σύμπλεγμα τουριστικών υποδομών και παρεμβάσεων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και έργα γύρω από τη λίμνη του Πολυφύτου.Τρία χρόνια πριν στα εγκαίνια των γραφείων της Εταιρίας είχαμε ακούσει: "το δύσκολο αυτό εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε δύο με τρία χρόνια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι χρονοβόρες διαδικασίες λειτουργίας και αδειοδότησής του." Τρία χρόνια μετά εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς.Το κλασικό αλλά ωραίο τέλος "και αυτοί έζησαν καλά και εμείς καλύτερα" πότε θα το ακούσουμε;

Του Άρη Σαμαρά από το kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: