Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ζητά δικαίωση ... δικαιοσύνη ...


Αναδημοσιεύω μία ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΚΟΖΑΝΗ (15/10/2008) ενός τραγικού πατέρα, που εκτός του ότι έχασε το παιδί του, αντιμετωπίζει και την Ελληνική δικαιοσύνη, σε όλο της το μεγαλείο ... Με το δικαίωμα που μου δίνει η προσωπική μου εμπειρία, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ τους δυστυχείς γονείς να αναζητήσουν το δίκιο και τη δικαίωσή τους μακρυά από το δικηγορικό -σινάφι- κατεστημένο της Κοζάνης. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με το κράτος και τους μηχανισμούς του οι "λειτουργοί" της δικαιοσύνης είναι πολύ ευάλλωτοι σε προσφορές και υπηρεσίες .... (ξέρουν αυτοί).


"Ανοικτή επιστολή
Προς, υπουργό Δικαιοσύνης, περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, νομάρχη Κοζάνης, πολιτικά κόμματα, βουλευτές, Ο.Τ.Α., δικηγορικό σύλλογο Κοζάνης, ιατρικό σύλλογο Κοζάνης, σύλλογο δημοσιογράφων, σύλλογο μηχανικών, εργατικά κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
Προς τους πολίτες του Ν. Κοζάνης

Είμαι ένας τραγικός πατέρας και η σύζυγός μου μία χαροκαμένη μητέρα, καθώς στις 10-01-2004 και ώρα 1:20 π.μ. έφυγε σε τροχαίο δυστύχημα το πανάκριβο παιδί μας, βυθίζοντάς μας σε ισόβιο πένθος.
Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε σε κείνο το χρονικό σημείο και η ψυχική μας οδύνη αντί να αμβλύνεται κάθε φορά οξύνεται. Ευχόμαστε να μη ζήσουν άλλοι γονείς την τραγωδία που βιώνουμε εμείς. Τραγωδία που πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων κρατικών παραγόντων που ασκούν εξουσία, υποτίθεται ότι αποδίδουν δίκαιο, υπηρετούν την αλήθεια και τον πολίτη. Η προσωπική μας τραγική περιπέτεια ανατρέπει όλους αυτούς τους ισχυρισμούς και τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα… και αποδεικνύει το διαμετρικά αντίθετο. Η κοινωνία μας και κυρίως η κρατική εξουσία δεν είναι αγγελικά πλασμένη αλλά είναι ταγμένη να υπηρετήσει την αδικία, την αναλήθεια, τα μεγάλα συμφέροντα. Αυτό είναι γνωστό, αποτελεί κοινό μυστικό παρά τους διαφορετικούς ισχυρισμούς. Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη και το φρονιμότερο που έχουν να κάνουν είναι να μην υποκρίνονται και να σωπαίνουν. Όσο μιλούν, αυτοαποκαλύπτονται, φαίνεται το ποιόν τους και προκαλούν τη νοημοσύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Στη δική μας τραγωδία και στο μέγεθός της συνέτειναν τα παραπάνω χαρακτηριστικά βαρίδια που φέρουν οι κρατικοί παράγοντες και τα συντεταγμένα όργανα που αισθάνονται ότι μπορούν να παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και ταυτόχρονα να ζητούν υπακοή από εμάς τους πολίτες.
Ξεκινώ από το τελευταίο σημείο της περιπέτειάς μας που θα σας αφήσει άφωνους. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια!... μετά το τραγικό συμβάν η υπόθεση θα εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό με αβέβαιη την έκβαση της δίκης λόγω της κάκιστης προδικασίας και προανάκρισης. Έτσι δοξάζονται όλοι οι υπουργοί Δικαιοσύνης που αγωνίζονται…. για την ταχύτητα και την ορθότητα στην απονομή της δικαιοσύνης! Ο κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος είναι ορατός. Η δικογραφία στην οποία εμπλέκονται και αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ψευδορκίες και παράβαση καθήκοντος, επί τρεισήμισι συναπτά χρόνια από γραφείο σε γραφείο στο δικαστικό μέγαρο, τέθηκε στο αρχείο, βγήκε από τη ναφθαλίνη μετά από δικούς μου αγώνες μέχρι επιτέλους να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Είχαν προηγηθεί δεκάδες παράνομες πράξεις και παραλείψεις της Τροχαίας Πτολεμαΐδας και της ΔΕΗ, συνδιαμόρφωσαν μια πλαστή δικογραφία που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αλλά είμαι ορκισμένος στη μνήμη του παιδιού μου να την ανατρέψω και να λάμψει η αλήθεια για τις συνθήκες, τα πραγματικά αίτια και το μέγεθος της ευθύνης με στοιχεία ενδεχόμενου δόλου, του δράστη οδηγού του λεωφορείου της ΔΕΗ. Θα χρειαζόταν πολύ χαρτί και μελάνι για να περιγράψω όλες τις παρανομίες. Θα αναφέρω μία μόνο χαρακτηριστική που αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας του…. σύγχρονου και… δίκαιου κράτους. Ο ταχογράφος του ζημιογόνου λεωφορείου αφαιρέθηκε όχι από ένορκους πραγματογνώμονες της Τροχαίας αλλά από υπαλλήλους της ΔΕΗ, συναδέλφους του δράστη, και παραδόθηκε στην Τροχαία από τους ίδιους μετά δύο ολόκληρες μέρες! Όμως ισχυρίζονται ότι αυτός ήταν ο ταχογράφος τη στιγμή του τραγικού συμβάντος."

Υπογραφή: Δύο τραγικοί γονείς που ζητούμε την τιμωρία των ενόχων για να απαλύνουμε τις ψυχές μας.
Παπαδόπουλος Στάθης
Παπαδοπούλου Βασιλική από τη Σκήτη Κοζάνης
Παπαδόπουλος Στάθης: Συνδικαλιστής ΠΑΣΚΕ, πρώτος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο χωριό, σύμβουλος, αντιπρόεδρος, πρόεδρος, υποψήφιος πρόεδρος. Υποψήφιος με τον Πάρι Κουκουλόπουλο και τώρα τελευταία υποψήφιος στο συνδυασμό της Ν.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: