Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις 22 του Σεπτέμβρη ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα το κλείσιμο και μεταφορά των περιφερειακών γραφείων της Δ.Ε.Η. και του Ο.Τ.Ε. στην Κοζάνη και ενημέρωση για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τον «Καποδίστρια 2».
Εισηγήθηκε και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να του δώσουν εν λευκώ το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με τις διοικήσεις των οργανισμών του Ο.Τ.Ε. και της Δ.Ε.Η. για την παραμονή των περιφερειακών γραφείων τους στα Σέρβια. Επίσης να λάβουν μέρος στις τυχόν διαμαρτυρίες και στις κινητοποιήσεις που ενδέχεται να ξεκινήσουν, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πείσει να παραμείνουν οι υπηρεσίες αυτές στα Σέρβια, ξεχνώντας να συμπεριλάβει – ίσως και σκόπιμα – στην εισήγησή του τα αίτια που προκάλεσαν μια τέτοια απόφαση των οργανισμών αυτών.
Ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ζήτησε να συμπεριληφθούν και τα αίτια που προκαλούν αυτά τα προβλήματα στην απόφαση – ανακοίνωση που θα εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο προς τους οργανισμούς αυτούς και θα καλεί τους πολίτες για αγώνα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Μπουχουράς όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά και πίεζε να ψηφιστεί η εισήγηση, διαστρεβλώνοντας την τοποθέτηση του συμβούλου και έλεγε ότι ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» αρνείται την ψήφο υπέρ της κινητοποίησης.
Ο λαός των Σερβίων γνωρίζει πολύ καλά ότι η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» βρίσκεται στο πλευρό του και είναι πάντα μπροστά στους αγώνες του, καταδεικνύοντας και καταγγέλλοντας τα αίτια και τις πολιτικές που προκαλούν τα προβλήματα.
Δεν είναι «ευκαιριακοί επαναστάτες», όπως θέλουν να παρουσιάζονται ο δήμαρχος και το επιτελείο του καθώς και η μείζονα αντιπολίτευση, που είναι οπαδοί των ιδιωτικοποιήσεων και των συνεπειών τους που ταλαιπωρούν το λαό.
Τώρα εντοπίζουν το πρόβλημα;
Πού ήταν, όταν ψηφίζονταν οι πολιτικές αυτές της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης των υπηρεσιών αυτών; Η πολιτική των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, αλλά και η άκριτη αποδοχή της από τους διάφορους ΣΥΝεταίρους τους, που ιδιωτικοποίησαν τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας όπως είναι η Δ.Ε.Η. και ο Ο.Τ.Ε., ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, έφεραν τα τωρινά αποτελέσματα.Οι αυξημένες τιμές στα τιμολόγια, το κλείσιμο και η μεταφορά των γραφείων, συρρικνώσεις και κατάργηση των υπηρεσιών, μείωση των θέσεων εργασίας, προσλήψεις που δεν γίνονται και οι μισθοί πείνας είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης σ’ αυτούς τους οργανισμούς, που παύουν πλέον να είναι οργανισμοί κοινής ωφέλειας, αλλά ανώνυμες εταιρίες.
Όσο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν. Ο «Καποδίστριας 2» δεν είναι ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. Αποτελεί ένα σύνολο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και θα έχει ΒΑΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Δεν πρέπει να δώσουν βάση ούτε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ούτε στις αιτιάσεις των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», που στέκονται σε επιμέρους και διαδικαστικά ζητήματα του «Καποδίστρια 2». Το πρόβλημα δεν είναι οι τοπικιστικές αντιθέσεις που καλλιεργούνται με θέμα την έδρα του Δήμου ή τη δυνατότητα επανεκλογής κάποιων δημάρχων, αλλά το τι μεταρρύθμιση μέλει γενέσθαι και ποιον θα εξυπηρετεί. Οι μεταρρυθμίσεις του «Καποδίστρια 2» δεν βρίσκονται στην κατεύθυνση της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων, αλλά της εξυπηρέτησης των σχεδιασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλίων και των μεγαλοεργολάβων.
Γι’ αυτό : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Καλούμε το λαό των Σερβίων και της γύρω περιοχής να αγωνιστούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές. Πολιτικές που εκπορεύονται από την καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που ξεπουλούν στρατηγικής σημασίας οργανισμούς στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ Ο.Τ.Ε. ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Κ.Ε ....ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!!!