Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τα μάτια σου στο δάσος (το δέντρο το κόψανε)



Διανύουμε μία ακόμη προεκλογική περίοδο και – θέλοντας και μη – ξαναζώ ή καλύτερα ξαναθυμάμαι το κλίμα και τις συμπεριφορές(!) παλαιότερων εκλογών.
Σα να μην άλλαξε τίποτα σε αυτή τη χώρα.
Σα τίποτα να μην ταρακούνησε τη γαλήνη και την ευδαιμονία των ελλήνων ψηφοφόρων-πολιτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (πολλά like)
Όλα καλά. Όλ’ ανθηρά, όλα τέλεια … όλα πλεονασματικά.
 
Τίποτα δε θα διαταράξει την επάνοδο της χώρας των ενστόλων στην ομαλότητα, άλλωστε οι μνείες και τα συγχαρητήρια των εταίρων μας της Ε.Ε. Α.Ε. περισσεύουν (όχι όμως και τα ευρώ).
Οι πρόγονοί μας (άντε πάλι η προγονολαγνεία, Ούτε υπουργός υγείας ή τηλεφασιστοβιβλιοπώλης να ήμουν) το λέγαν: «Φοβού τους Δαναούς …», εγώ λέω: ανάμεσα στους επαίνους, ψάξε να βρεις το κωλοδάχτυλο.

Και επανέρχομαι.
Τα γνωστά πηγαδάκια και πάλι. Οι αστεϊσμοί , τα πειράγματα, αλλά και οι παραταξιακές ντρίπλες και τρικλοποδιές με πρωταγωνιστές (νομίζουν) τους δημοκρατικούς πολίτες, που ζουν ένα πρώιμο εαρινό πανηγυράκι, προάγγελο των καλοκαιρινών κλαρινοσουβλακίων.

Τίποτα δεν τάραξε τελικά τη συνήθεια;
Μήπως δε ζούμε στη χώρα του μνημονίου, αλλά στη χώρα του ΠΟΤΕ (δε θυμάμαι);
Δες τους ξέρουμε αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση; Δεν ξέρουμε αυτούς που κατασπατάλησαν τα χρήματα μας; Αυτούς που πλούτισαν με τα εξοπλιστικά, αυτούς που «έπαιξαν» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αυτών που μας κορόϊδεψαν και λεηλάτησαν τις οικονομίες μιας ζωής, αυτούς που τώρα πετσόκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτούς που οδήγησαν σε αδιέξοδο τους νέους μας που μαστίζονται από την ανεργία, αυτούς που έκαναν τη χώρα μας περίγελο του πλανήτη, αυτούς που μας έκαναν να ντρεπόμαστε που λεγόμαστε έλληνες, και άλλα πολλά, που όλοι τα γνωρίζουμε.

Και αυτούς τους γνωρίζουμε.
ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;

Ας μη ξεχάσουμε το Μάη ότι αυτοί είναι που μας κλέψαν τη ζωή μας.
Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν τα δεινά που πλήττουν τα τελευταία χρόνια τη χώρα και μας.

Ας τους αγνοήσουμε και ας τους στείλουμε εκεί που ανήκουν: στο σκοτεινό πολιτικό παρελθόν τους.-



για την αντιγραφή
ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑΣ