Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κοινή εκδήλωση για τη μάχη του Φαρδυκάμπου και το Ολοκαύτωμα των Σερβίων- Συμφωνία για αδελφοποίηση Σιάτιστας και Σερβίων

Κοινή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση της 70ης επετείου από τη μάχη του Φαρδυκάμπου και του Ολοκαυτώματος των Σερβίων, πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Μαρτίου οι Δήμοι Βοΐου και Σερβίων- Βελβεντού, στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.
 
Στην εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες δόξας- Ημέρες οδύνης» ξετυλίχτηκε το κουβάρι των ημερών του Μάρτη του ’43 όπου την ίδια ώρα σε Σιάτιστα και Σέρβια διαδραματιζόταν δύο εντελώς διαφορετικά περιστατικά, στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας.

Στις 6 του Μάρτη οι Σιατιστινοί κέρδιζαν τη μάχη του Φαρδυκάμπου και στα Σέρβια οι κατακτητές προχωρούσαν στη θηριωδία του Ολοκαυτώματος της πόλης.
Αυτές οι στιγμές αναβίωσαν χθες στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων Βοΐου και Σερβίων Βελβεντου, Παναγιώτας Ορφανίδου και Βασίλη Κωνσταντόπουλου, οι οποίοι μάλιστα συμφώνησαν να προχωρήσουν στην αδελφοποίηση των πόλεων της Σιάτιστας και των Σερβίων, μετά από πρόταση του Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα», ενώ στις ομιλίες τους οι δύο Δήμαρχοι στάθηκαν στα μηνύματα ενότητας και σύμπνοιας που κυριαρχούσαν τους αγωνιστές του ΄40, τα οποία όπως είπαν πρέπει να αποτελούν οδηγό και για τους σύγχρονους Έλληνες.
*Video από την εκδήλωση στο link: http://www.youtube.com/watch?v=6FTldH7196g&;feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια: