Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η «δημοκρατική» ευαισθησία της …νεολαίας του Βελβεντού, ξεχείλισε (μαζί με τα νεύρα μας) .

Προσωπικά δε με εκπλήσσει η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επιστολή προς τον αντιδήμαρχο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, από την επιτροπή νεολαίας Βελβεντού. Και αυτό γιατί, η στάση που ακολούθησαν από την αρχή οι «ιθύνοντες» και «καθοδηγητές» των συνδημοτών μας του Βελβεντού, θα τους οδηγούσε με ακρίβεια σε ολοκληρωτικούς ξεπεσμούς και σε αδιέξοδο αντιδράσεων και συμπεριφοράς.
Μα τέλος πάντων ποιοί νομίζουν ότι είναι;
Τόση πια η ανωτερότητα της «άριας» Βελβεντινής φυλής;
Ποιος τους είπε ότι εμείς τους θέλαμε σώνει και καλά;
Από την απαρχή των αντιδράσεων προς τη διοικητική μεταρρύθμιση, τάχθηκα υπέρ της θέλησης (όπως αυτή εκφραζόταν μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις) των γειτόνων μας του Βελβεντού, αλλά από τότε μέχρι τη σημερινή κατάντια μεσολάβησαν γεγονότα, που το μόνο που κατάφεραν είναι να ξεπέσει ο αγώνας τους και να χάσουν το δίκιο τους.
Στο παρακάτω έγγραφο, που δημοσιεύω, με ειρωνικό και «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» υφάκι, οι νέοι του Βελβεντού …προειδοποιούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα της δημοτικής τους Κοινότητας Νίκο Λαζαριώτη,  να μη παρευρεθεί κανείς θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου στις εκδηλώσεις του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, την οποία παρουσία κρίνουν («και οι κρίνοντες κρίνονται») μη απαραίτητη (!!!).
Ειρωνευόμενοι μάλιστα στον επίλογό τους τον αποδέκτη της επιστολής αναφέρουν: «Παρακαλούμε η παραπάνω πρόταση της νεολαίας, η οποία χαιρετίστηκε ομόφωνα από την τελευταία λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό την Κυριακή 20/03/2011, κινούμενη στα πλαίσια της διατήρησης ενός ήπιου κλίματος που πιστεύουμε ότι όλοι επιθυμούμε, να γίνει σεβαστή από μέρους σας.».
Δηλαδή, νεολαίοι του Βελβεντού, εάν παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου στις εκδηλώσεις σας, τι θα κάνετε; Θα τον κάνετε ντα;
Αυτό που όμως πραγματικά με στενοχώρησε, από αυτή την επιστολή, είναι ότι συντάχθηκε και στάλθηκε από την Επιτροπή Νεολαίας.
Απογοήτευση προκαλεί, το ότι νέοι άνθρωποι, σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Αυτοί που θα έπρεπε να είναι  οι πρωτεργάτες και οι οραματιστές για το μέλλον του κοινού μας τόπου, συμπεριφέρονται σα ξεκουτιασμένα και δογματικά καρατζαφερογερόντια.
Κρίμα !
Λυπάμαι για το ύφος του σχολιασμού, αλλά η υπομονή και ανοχή έχουν και τα όριά τους …

Δεν υπάρχουν σχόλια: