Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ο τρελός (και χοντρός) του χωριού

ΣΕ «ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Δίνοντας συνέχεια στο «αντισυριζικό» του παραλήρημα, ο Θόδωρος Πάγκαλος κατήγγειλε μέσω του MEGA ως υπεύθυνους για το επεισόδιο και το γιαούρτωμα στην Κερατέα σε βάρος του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Προειδοποίησε, μάλιστα, τον πρόεδρο του Συνασπισμού πως θα είναι υπεύθυνος αν του συμβεί κάτι δυσάρεστο.
"Με υποδεικνύει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, με όσα λέει οδηγεί στη δολοφονία μου, τον προειδοποιώ ότι θα έχει μεγάλη ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη γίνει από δω και πέρα εναντίον μου" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Επισήμανε, μάλιστα, πως ο "ΣΥΡΙΖΑ ως οργανισμός στο σύνολό του" δεν έχει καταδίκασε ούτε μια φορά ανάλογη επίθεση σε βάρος οποιουδήποτε.

Ο κ. Πάγκαλος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και κατηγόρησε συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οργάνωσε την επίθεση σε βάρος του, πληρώνοντας ακόμη και αλλοδαπούς! Είπε χαρακτηριστικά για το επεισόδιο στην Κερατέα: "100 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους είναι και καμιά εικοσαριά Αλβανοί που πληρώνονται από συγκεκριμένο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν και από τους χυδαιότερους από αυτούς που επιτίθεντο και έβριζαν, διότι ήθελαν να τους δει το αφεντικό τους ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει υιοθετήσει ως στρατηγική επιλογή την "η πολιτική του μπάχαλου". "Την είχε διακηρύξει -είπε- ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα με μία φράση του Μάο την οποία δεν είχε μάθει και σωστά γιατί είναι και ημιμαθής. 'πολλή φασαρία μεγάλο γλέντι" είχε πει. Είναι οι μπαχαλάκηδες, έχουν ομάδες που πάνε και φωνάζουν και είναι αυτοί που πάνε και στα γήπεδα".

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Ή ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
Τα «παραληρήματα» του Θ. Πάγκαλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ούτε σε τυχαίο χρόνο γίνονται, ούτε τυχαίο περιεχόμενο έχουν. Ούτε είναι τυχαία, επίσης, η κάλυψη που του παρέχει ο Γ. Παπανδρέου.
Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα γραφικό πολιτικό με εμμονές απέναντι σε ένα συγκεκριμένο κόμμα και πολιτικό χώρο. Ο Θ. Πάγκαλος, τελεί σε «διατεταγμένη υπηρεσία», στα πλαίσια του συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την ίδια. Εξάλλου, η καλύτερη άμυνα, ανέκαθεν ήταν η επίθεση.
Η διαρκής στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «υπεύθυνου» και «υποκινητή» των συνεχόμενων κρουσμάτων αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών αλλά και άλλων μορφών αντίδρασης από οργισμένους πολίτες μάλλον πρόκειται για μια γκεμπελικής έμπνευσης μεθόδευση, συνειδητής διαστρέβλωσης της αλήθειας, έτσι ώστε μέσα από την καθημερινή λασπολογία και τις ύβρεις (λέγε, λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει) να στιγματιστεί ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος.
Μια στοχοποίηση η οποία εντείνεται και αυξάνεται όσο αυξάνεται ο φόβος και η ανησυχία της κυβέρνησης απέναντι στις ογκούμενες λαϊκές εκδηλώσεις οργής.
Σε μια περίοδο ισοπέδωσης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, όπου τα συντηρητικά αντανακλαστικά οξύνονται παράλληλα με το φόβο και την ανασφάλεια για το μέλλον, αλλά και που πρέπει να κατασταλεί κάθε μορφής αντίδραση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, κάποιος «πρέπει» να αναδειχθεί ως «επικίνδυνος» για τη διασάλευση της τάξης και της κανονικότητας.
Στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την οικονομική και κοινωνικής εξαθλίωση των πολιτών.
Παράλληλα, όμως, στόχος είναι η συλλογική ενοχοποίηση της Αριστεράς, ως πολιτικού χώρου που έρχεται σε αντίθεση με το κυρίαρχο σύστημα. Πρακτική η οποία θυμίζει, επίσης, την όχι και τόσο μακρινή ιστορική περίοδο κατάλυσης της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ετοιμάζεται έτσι το έδαφος για τις νέες, συναινετικές στο σύστημα, συμμαχίες οι οποίες επιδιώκουν να οδηγήσουν στο περιθώριο την Αριστερά
Η Αριστερά, όμως, γνωρίζει καλά αυτού του είδους τις επιθέσεις. Ήταν και είναι αντίθετη σε κάθε μορφή τραμπουκισμού και υβριστών. Και σε αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Πάγκαλο αλλά και στον ίδιο τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτίθεται στην Αριστερά.


Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου :

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ
 
"Αξιότιμε κ. Παπανδρέου,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω σε ένα θέμα που σας έχω θέσει τόσο δημόσια όσο και σε κατ ιδίαν συνομιλίες μας.
Πρόκειται για την απαράδεκτη συμπεριφορά και τις χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησής σας, κ. Πάγκαλου, απέναντι σε ένα πολιτικό χώρο με μακροχρόνια ιστορία και σημαντική συμβολή στους αγώνες για τη δημοκρατία στο τόπο μας.
Θα σας υπενθυμίσω ορισμένα μόνο περιστατικά:
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας, στις 6/3/2010, κατήγγειλε ψευδώς ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων τα ονόματα θα έδινε στην αστυνομία, ξυλοκόπησαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Οι έρευνες της αστυνομίας απέδειξαν πως οι δράστες δεν είχαν καμία σχέση με τον πολιτικό μας χώρο.
Μετά το τραγικό περιστατικό του εμπρησμού της MARFIN, άφησε χυδαία υπονοούμενα, σχετικά με τη συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο εμπρησμό. Στις 6/3/2011, επανήλθε από τη δημόσια τηλεόραση, καταλογίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καίνε πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας
Στις 27/2/2011 κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσχεδιάσει τις διαμαρτυρίες εναντίον του στο Παρίσι, σε εκδήλωση μάλιστα, όπου κανείς δεν γνώριζε ότι θα παρευρίσκονταν.
Στις 21/3/2011, επανήλθε με τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες για διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κερατέας εναντίον του. Κατονόμασε μάλιστα δύο πολίτες ως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσαν και υποκίνησαν αυτό το περιστατικό, αλλά για κακή του τύχη κανείς εκ των δύο δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τις διαψεύσεις και στα τέσσερα αυτά περιστατικά, ο κ. Πάγκαλος όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά επέμεινε να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας τη δράση μας με αυτή των ναζί και καταλογίζοντάς μας σχεδιασμό 'αντάρτικου πόλεων' για τη κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας.
Σήμερα, μάλιστα, σε ένα νέο τηλεοπτικό παραλήρημα, ούτε λίγο ούτε πολύ με κατέδειξε ως υποκινητή δολοφονικής απόπειρας εναντίον του.
Είναι πια προφανές ότι η στάση και η συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής. Στους παλιότερους φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές που όλοι νομίζαμε ότι δε θα ξαναεπιστρέψουν. Εποχές όπου η δημοκρατία ήταν σε κίνδυνο και κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για αντιδημοκρατικές πρακτικές ενάντια στις δυνάμεις της αριστεράς.
Σε εμάς τους νεότερους γεννά την ανησυχία για τη δημοκρατική ομαλότητα αλλά και για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Κε πρόεδρε,
κατανοώ απολύτως ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, για να έχει τη πολυτέλεια η πολιτική ζωή, η κυβέρνηση και τα κόμματα, να ασχολούνται με τον χυδαίο και προβοκατόρικο ρόλο και λόγο του κ. Πάγκαλου.
Ωστόσο ο κος Πάγκαλος δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε.
Από την πλευρά μας, σας ενημερώνω ότι δεν σκοπεύουμε πλέον να ασχοληθούμε με τον κ. Πάγκαλο μεμονωμένα, αλλά όσο τον ανέχεστε να σας εκπροσωπεί, με τη κυβέρνησή και με εσάς προσωπικά.
Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας.
Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας"

από το ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: