Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

"Εντυπωσιακή η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ"

Είναι εντυπωσιακή η ραγδαία μετάλλαξη του προεκλογικού ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση που ακολουθεί άκρατη νεοφιλελεύθερη πολιτική, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΝ, στην Κοζάνη.
Στην περιφερειακή σύσκεψη στελεχών Δυτικής Μακεδονίας, εκτός από τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα, παραβρέθηκε και το μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Στην ανάγκη «να πάρει η σύγκρουση με την κυβέρνηση κινηματικό χαρακτήρα και να περάσουμε από την άμυνα στη επίθεση», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, καθώς, όπως είπε, «οι πρώτες κυβερνητικές επιλογές της κυβέρνησης κινούνται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, προϊονίζοντας μια σκληρή πολιτική λιτότητας, με πρόσχημα και την οικονομική κρίση». Μια κρίση, για την αντιμετώπιση της οποίας, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πεπατημένη», φορτώνοντας τα βάρη στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στα τέλη κυκλοφορίας, στη μείωση στην ουσία των μισθών κ.λ.π., κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή λαίλαπα».
Ειδικά στα θέματα της ανεργίας και της επισφαλούς εργασίας, ο Δ. Βίτσας ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΝ, πρότεινε τη δημιουργία επιτροπών στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς, για τη δημιουργία ενός πλατιού μαζικού κινήματος. Σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, όπως το μεταναστευτικό, στα οποία υπάρχουν κοινά σημεία, ο ΣΥΝ παρέχει στήριξη, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιταχθούμε σθεναρά σε αντιλαϊκές πολιτικές».
Επιπλέον ο γραμματέας του κόμματος, ζήτησε από τα στελέχη την αναβάθμιση της λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων, την ενίσχυση των δημοτικών και νομαρχιακών κινήσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν τους «ιμάντες ανατροφοδότησης του μαζικού κινήματος».
Το μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφέρθηκε στον «τυφώνα της ανεργίας που έρχεται», κάνοντας αναφορά στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προανήγγειλε ότι οι άνεργοι θα ανέλθουν σε 1.000.000. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με την Δ. Χαραλαμπίδου, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες ασφάλισης που προωθεί η Ε.Ε, και είναι.
-Ενιαία βασική σύνταξη 350 ευρώ για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως σε ποιο ταμείο ανήκουν.
-Κατάργηση της επικουρικής σύνταξης
-Δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικής ασφάλισης.
Μετά τις εισηγήσεις των Δ. Βίτσα και Δ. Χαραλαμπίδου, ακολούθησε διάλογος, καθώς πήραν το λόγο αρκετά στελέχη του ΣΥΝ από τις τέσσερις νομαρχιακές επιτροπές της Δυτικής Μακεδονίας.

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: