Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Ειδήσεις εκ της «περιφήμου» πόλεως και επαρχίας Σερβίων (17ος -19ος αιώνας)»



Δήμος Σερβίων – Βελβεντού - Νέα ιστορικά στοιχεία για την περιοχή Σερβίων από τον Θανάση Τσαρμανίδη


Τα νέα σημαντικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Σερβιώτης συγγραφέας κ. Θανάσης Τσαρμανίδης σχετικά με την ιστορία των Σερβίων και της ευρύτερης περιοχής παρουσίασε στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού. 


«Ειδήσεις εκ της «περιφήμου» πόλεως και επαρχίας Σερβίων (17ος -19ος αιώνας)» ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης με τον κ. Τσαρμανίδη να παρουσιάζει ευρήματα (επίσημα έγγραφα, φωτογραφίες κ.α.) σε σχέση με την συγκεκριμένη περίοδο και γεγονότα της εποχής. Το πλούσιο υλικό εκείνης της περιόδου αναζητήθηκε και αναδείχθηκε από τον συγγραφέα ο οποίος προσέτρεξε σε πληθώρα πηγών και αρχειακού υλικού σε βιβλιοθήκες, ιδρύματα και φορείς ανά την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Κωνσταντινούπολη και την Κεντρική Ευρώπη.

 Το συγκεκριμένο υλικό θα εκδοθεί σε βιβλίο την έκδοση του οποίου θα υποστηρίξει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού. Όπως υπογράμμισε και ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος «η ιστορική κληρονομιά είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Στόχος είναι ν’ αναδείξουμε αυτή την ιστορία στηρίζοντας κάθε προσπάθεια όπως αυτή του κ. Τσαρμανίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: